NK-Tickets voor gymnasiasten van O & O

14 april 2014 door Hennie van der Zouw
NK-Tickets voor gymnasiasten van O & O

ZWIJNDRECHT - Afgelopen weekend heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O op een drietal fronten beslag weten te leggen op tal van startbewijzen voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen.

Met zevenentwintig stuks nam jongensselectie het grootste deel voor zijn rekening. De jongens turnden hun halve finale in Hoensbroek.

Bij de pupillen van de 1ste divisie eindigde Martijn de Veer als tweede in de meerkamp en plaatste zich daarnaast op voltige na voor de overige vijf toestelfinales. In deze zelfde categorie was er voor Dennis Swinkels een finaleticket op de meerkamp, alsmede op de toestellen vloer, voltige, sprong en brug.

Remy Makram turnde zich naar het podium bij de junioren-II van de 1ste divisie. Hij werd knap derde en drong door tot  de eindstrijd van de meerkamp , vloer, voltige en brug.

Verder plaatsten zich voor de nationale titelstrijd Lance Visser – meerkamp + rek - , Mitchel de Haas
-ringen – (beiden instap 1ste div.), Thomas van der Helm – vloer, brug (jeugd – 2de div.), Thomas Kok
-meerkamp + rek – (junior-I – 2de div.), Dyon Purperhart – meerkamp, voltige, brug – ( junior-I – 1ste div.).

De meisjes ritmische gymnastiek hadden hun strijdtoneel in Dordrecht. Deze discipline wist beslag te leggen op tien finaletickets.   In de B-categorie drong Tessa de Vroomen bij de pré-junioren door tot het NK middels een zilveren medaille. In deze zelfde klasse waren er ook NK-startbewijzen voor de zusjes Mea en Fenne  Dijkstra. Verder drongen tot de eindstrijd door Lente Zwaal en Faja van Berkel.

Voor de landelijke C-finale plaatsten zich individueel Rosalie van den Berg (benjamin) en Merel den Heeten (pré-junior) en voor de duo-combinaties de koppels Rosalie van den Berg/Amy Koedoot, Marit Parel/Amy Koedooet, Merel den Heeten/Celeste Kniestedt.

De meisjes/dames individueel toestelturnen moesten naar Uithuizen in het hoge noorden. Zij  noteerden vijf finale plaatsen. Bij de pupillen-2 N3 turnde Fay Bax zich tot de eindstrijd van de meerkamp alsmede tot toestelfinales sprong en brug.  Caitlin de Graaf plaatste zich voor de meerkamp  bij de pupillen-2 N2 en Renate van ’t Hof voor de meerkamp van de senioren-2de divisie.

Foto: Zilver voor Tessa de Vroomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.