Geslaagde week voor talentvolle leerlingen van Develstein College

14 april 2014 door Hennie van der Zouw
Geslaagde week voor talentvolle leerlingen van Develstein College

ZWIJNDRECHT - Leerlingen van het DevelsteinCollege kunnen terugkijken op een geslaagde week. Van de extra modules Delf Scolaire  en Elementair Boekhouden werden de examenuitslagen afgelopen week bekend gemaakt. Met een slagingspercentage van 100% voor het Franse taalprogramma Delf Scolaire en 96% voor Elementair Boekhouden vierden de leerlingen alvast een klein feestje. De diploma-uitreiking vindt later dit schooljaar plaats.

Het DevelsteinCollege is met veertig leerlingen een van de grootste deelnemers aan het internationaal erkende taalprogramma Delf Scolaire in Nederland. Vanaf het derde leerjaar kunnen leerlingen van alle afdelingen (gymnasium, atheneum, havo en vmbo) kiezen voor het taalprogramma dat zij volgen naast hun reguliere rooster.

Het examen werd in maart afgelegd op niveau A1, A2 en B1. ,,Dat alle leerlingen zijn geslaagd, is een prestatie waar zij heel trots op mogen zijn. De inzet en motivatie was geweldig, terwijl de examens op lees-, luister-, spreek- en schrijfvaardigheid behoorlijk pittig zijn. C’est formidable,” licht Bertine van der Hof, docente Frans, toe.

25 leerlingen van gymnasium, atheneum en havo 5 volgden de extra module Elementair Boekhouden, waarmee zij een stevige basis hebben gelegd voor een economische vervolgstudie. Met een slagingspercentage van 96% ten opzichte van het landelijke gemiddelde van 81,16% en een gemiddeld cijfer van een 8,4 heeft ook deze groep leerlingen een bijzonder knappe prestatie neergezet.

Een ander succes werd gevierd door vijfde- en zesdejaars leerlingen van gymnasium, atheneum en havo met biologie in hun vakkenpakket, die een reanimatiecursus van de Stichting ZBR voor reanimatie en AED Onderwijs volgden. Naast het reanimeren en gebruik van AED kwam ook de eigen veiligheid en het handelen in stressvolle situaties aan bod. Deze leerlingen ontvingen direct na afloop van de waardevolle cursus een certificaat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.