Voorbereiding nieuw raadsprogramma van start

27 maart 2014
Voorbereiding nieuw raadsprogramma van start

ZWIJNDRECHT - ‘Een transparant, doortastend en duidelijk proces’. Met deze woorden gaf de heer Fred Loos, fractievoorzitter en lijsttrekker van ABZ, tijdens de installatievergadering van 25 maart 2014 de aftrap voor het opstellen van een raadsprogramma.
 
Nu de kiezer heeft gesproken en de gemeenteraad is geïnstalleerd, is het aan de nieuwe gemeenteraad om een inhoudelijk programma op te stellen.
Dit programma, ook wel raadsprogramma genoemd, is een meerjarige visie op de gemeente. Welke maatschappelijke problemen moeten in de komende periode tussen 2014 -2018 worden opgepakt en worden opgelost?
 
Openbare bijeenkomsten
Fred Loos heeft als fractievoorzitter van de grootste partij in Zwijndrecht het initiatief genomen om een procesplan te maken. Doel van dit procesplan is om gezamenlijk de inhoud van het raadsprogramma op te stellen. Hiervoor zijn een zestal openbare bijeenkomsten gepland, waarbij de raad met elkaar in gesprek gaat over dit programma. Ook spreekt de gemeenteraad - als het aan Fred Loos ligt - in het openbaar over het profiel van de wethouders. “Als de gemeenteraad op deze manier aan het werk gaat, krijgen wij het beste programma en de beste wethouders voor Zwijndrecht,” aldus de heer Loos.
 
Eerst bijeenkomst op 1 april 2014
Op 1 april 2014 vindt de eerste in de reeks van openbare bijeenkomsten plaats. Tijdens deze avond gaan de raadsleden met elkaar in gesprek over de thema’s die de komende vier jaar op de agenda moeten komen.
 
Meer informatie
Wilt u meer weten over het proces, de inhoud van het raadsprogramma of de nieuwe gemeenteraad, kijk dan op de website www.raadzwijndrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.