HSV Zwijndrecht heeft goed Paaswekend

22 april 2014

ZWIJNDRECHT - 22 april 2014

HSV Zwijndrecht kan terugkijken op een uitstekend verlopen Paasweekend. Zowel de honkballers als de softbalsters behaalden de volle winst in hun dubbele wedstrijden.

De softbalsters zagen op tegen hun dubbel tegen Hoofddorp Pioniers, waar vorig seizoen 3 van 4 wedstrijden van werd verloren. Op Bakestein liet deze keer Zwijndrecht niets aan duidelijkheid te wensen over. Via een 8-1 overwinning gevolgd door een 10-2 overwinning gaf de Zwijndrechtse ploeg aan dat men vast op koers is om dit jaar vol te gaan voor promotie. Komende zondag volgt de krachtproef tegen de op dit moment nog naaste concurrent Storks. In Den Haag wordt dan een dubbele wedstrijd gespeeld, die om 14.00 uur begint.

De honkballers verwelkomden deze week Layton White, een 23 jarige pitcher uit Detroit. Hij moet voorzien in de aanvulling van de pitcherstaf, die door het vertrek van twee spelers ontstaan was. Zondag debuteerde hij in Enschede in de wedstrijd tegen Tex Town Tigers, die uitgroeide tot een regelrechte thriller die pas na ruim drie en een half uur spelen eindigde in een 10-11 overwinning voor Zwijndrecht. Een 5-10 voorsprong werd door een veel fouten makende Zwijndrechtse verdediging weggegeven, waardoor de laatste inning met 10-10 werd ingegaan. Een homerun van Jordan Louisa bracht Zwijndrecht op een 10-11 voorsprong, die vervolgens niet meer weggegeven werd.

Zaterdag was de thuiswedstrijd tegen Tex Town Tigers in een 10-0 overwinning geëindigd. De Enschedese ploeg, die geen selectie heeft om dubbele wedstrijden te spelen en alles op de thuiswedstrijden concentreert, was geen partij voor de gretige Zwijndrechtse slagploeg. Verdedigend kwamen Mike Broer en Derrick Isenia op de werpheuvel niet in problemen. Het komende weekend wacht Zwijndrecht een zware opgave tegen koploper Twins. Zaterdag wordt op 14.30 uur in Oosterhout gespeeld en zondag om 14.00 uur op Bakestein.

Hoofdcoach Marc Verkerk (links) en voorzitter Gerard Vaandrager (rechts) verwelkomen Layton White op het compleet gerenoveerde veld van HSV Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.