Groote Lindt verspeeld kostbare punten na late gelijkmaker

22 april 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op een drukbezocht sportpark Bakestein heeft Groote Lindt één punt overgehouden aan het duel met de gasten uit Herwijnen. Hier zal met name Groote Lindt teleurgesteld in zijn want de gelijkmaker viel in de laatste minuut. Het was een wedstrijd waarin het jonge en voetballende Groote Lindt het moest opnemen tegen het ervaren en fysiek sterke Herovina.

De Lindt begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten werd een aanval vanaf de linkerkant goed afgerond door de naar binnen gekomen Guillem van Dijk. Helaas kon Groote Lindt gedurende de eerste helft deze stand niet verdubbelen. Een afgekeurde goal na vermeend buitenspel en een 1-tegen-1 situatie waarin de keeper van Herovina als winnaar uit tevoorschijn kwam waren de meest opvallende wapenfeiten. Ook Herovina liet zijn tanden zo nu en dan zien met schoten van afstand en misverstand in de verdediging van Groote Lindt kon ternauwernood tot corner worden verwerkt.

De tweede helft begon juist uitstekend voor Herovina. Een goede aanval over hun rechterzijde werd keurig afgerond en zo stonden beide ploegen, beide nog in de race voor de 3e periode weer gelijk. De wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van Herovina. Er kwamen meer duels en dat was in het voordeel van Herovina.  Desondanks kwam Groote Lindt opnieuw op voorsprong. Na een fraaie individuele actie was het Donovan Carolus die de 2-1 liet aantekenen.

De keeper van de gasten was hierbij geblesseerd geraakt en moest zich laten vervangen. Na de 2-1 had De Lindt gezien de ruimte die men kreeg uit moeten lopen naar 3-1 maar dat verzuimde de ploeg. Het was al 16:30 geweest (!) toen Groote Lindt het deksel alsnog op de neus kreeg. In buitenspelpositie  werd de 2-2 aangetekend. Ondanks het vlagsignaal werd de goal ten onrechte toegekend door de scheidsrechter.

Een terechte uitslag gezien het spelbeeld maar een teleurstellende gezien het moment waarop de goal valt. Omdat de andere directe concurrent VVAC in de laatste minuut wel wist te winnen heeft deze ploeg op dit moment de beste papieren in de derde periode. Zij hebben twee punten voorsprong en komen op  2e paasdag in actie tegen Herovina. Op 3 mei speelt Groote Lindt wederom thuis tegen….VVAC! Een reden des te meer om de ploeg te steunen. Rest nog te vermelden dat Papendrecht het kampioenschap heeft behaald in 3C waarmee we hen van harte feliciteren.