Vorming raadsprogram verloopt traag

25 april 2014
Vorming raadsprogram verloopt traag

ZWIJNDRECHT - Op donderdagavond 24 april werd er in het gemeentehuis een raadvergadering gehouden. Het open proces naar de vorming van een raadsprogramma in de Zwijndrechtse gemeenteraad gaat langzaam. Het gebrek aan snelheid zat vooral in de wijze waarop partijen omgegaan met het proces. Niet het proces van voortgang naar een college, maar vooral over het deel van de inhoud.

Iedereen mocht benoemen of op de zes hoofdpunten men nog zaken miste en wilde toevoegen en daarna ook welke zij wilde schrappen om vervolgens te benoemen hoe zij iets meetbaar, SMART zoals de term is, te maken. Het leek vaak een Babylonische spraakverwarring, waar men dwars door teksten te hooi en te gras dingen ging roepen.

Staand beleid wat ook in het raadsprogram was opgenomen werd zelfs geamendeerd. Maar ook zaken waar men zeer recent mee had ingestemd, zoals inkoopbeleid, werd aangedragen om dat nog eens over te doen.

Veel aanwezigen ergerden zich aan de politici die net deden of het een tekst was die men voor het eerst las en waar men nog niet over had nagedacht. Non-Coöperatief waren gehoorde opmerkingen. Uiteindelijk zijn er in drie uur tijd veertien van de veertig pagina besproken en gaat men over een  ruime week weer verder met de overige pagina's .

De vraag of de sollicitatieprocedure voor wethouders in gevaar kwam, werd met een simpel nee beantwoord. Het zou dus zo kunnen zijn dat er eerder wethouders zijn dan een raadsprogram.

Zwijndrecht kent uiteindelijk een uniek proces om te komen tot een raadsprogram en collegevorming.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.