Het regende lintjes bij Woonkracht10

11 november 2013
Het regende lintjes bij Woonkracht10

DRECHTSTEDEN - Volop inzet van bewoners om de buurt een thuis te laten zijn voor iedereen. In totaal kregen 37 huurders uit Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht afgelopen week een Woonkracht10-lintje. Deze huurders zetten zich op een bijzondere manier in voor hun buurt of medemens. Woonkracht10 is trots op deze actieve, betrokken bewoners en zette ze daarom in het zonnetje tijdens een feestelijke bijeenkomst op alle vestigingen.

Vanzelfsprekend
Woonkracht10 bestaat honderd jaar en de lintjesregen was één van de activiteiten van dit bijzondere eeuwfeest. In het bewonersmagazine Tien! werden huurders gevraagd een buurtgenoot te nomineren. Uiteindelijk werden 37 huurders opgegeven omdat zij zich zo actief inzetten. De ene huurder geeft aandacht aan eenzame ouderen, de ander verzorgt maaltijden voor een ernstig zieke buurman, weer een ander organiseert koffieochtenden of bingoavonden. Bewoners vinden het zelf normaal om elkaar te helpen. “Dat doe je toch gewoon voor een ander?”, aldus een huurder. Maar juist deze vanzelfsprekendheid maakt dat ze speciale aandacht verdienen. Woonkracht10 is erg blij met huurders die ervoor zorgen dat buurtgenoten zich thuis voelen in hun buurt of wijk.

Huurders krijgen een 10
Op dinsdag 5 november en donderdag 7 november zetten speciale 'bedankteams' van medewerkers huurders in het zonnetje. Alle genomineerden kregen onder het genot van een tompouce en een kop koffie een persoonlijk bedankwoord, een bos bloemen, een cadeaubon en natuurlijk een lintje met de toepasselijke woorden: 'Woonkracht10 geeft u een 10!'. "Het is ontzettend fijn dat huurders zich inzetten en meedenken, daar zijn wij erg blij mee en daar leren wij ook van", aldus een opzichter in Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.