Softbalsters HSV blijven winnen

30 april 2014

ZWIJNDRECHT - Tegen de grote concurrent en nummer 2, Storks uit Kijkduin, werden twee zwaar bevochten overwinningen behaald. Storks, dat vorig jaar 1 klasse hoger speelde, maar degradeerde aan het einde van seizoen 2013 terug naar de eerste klasse, was er op uit om onze dames de eerste nederlaag toe te brengen. Dat lukt niet, maar dat kostte wel de nodige energie.

De eerste wedstrijd werd gegooid voor door Nancy van der Ham en de tweede wedstrijd door Denise Theulings. De Pitching was HSV was goed verzorgd. Van de kant van Storks overigens ook want de openingswerpster hield het ook bijna 5 innings lang vol in de tweede wedstrijd en kwam op meer dan 240 pitches uitkwam.

                       

  

Denise Theulings links en Nancy van der Ham rechts gooiden beiden een hele wedstrijd

Zwitzer:’ Verdedigend hebben we het redelijk gedaan. Afwisselend tussen hele goede acties maar af en toe ook wat domme onnodige foutjes. Aanvallend vond ik het ver onder de maat en dus ookver onder ons niveau. We hebben nagelaten de werpsters van Storks (wat hun minste punt is) te slopen.

Rob van der Linden is het daarmee eens:’ We zijn niet in staat geweest rally’s op te bouwen, hebben verkeerde ballen geslagen en op verkeerde momenten wel en niet geslagen. Daarbij zijn er teveel loopsters achter gelaten op de honken. Kortom, er is nog veel werk aan de winkel.

Toch was er één positieve uitzondering. Dat is midveldster Kyra van Genderen. Zij sloeg 4 honkslagen en was daarmee aanvallend de absolute uitblinker.

Zwitzer weet dat hij niet mag klagen met de resultaten tot nu toe:’ Als je slechte wedstrijden ook wint dan kom je een heel eind. Ik zeg niet dat deze wedstrijd slecht was, maar we kunnen echt veel beter. We staan nu eerste met 8 gespeeld en 8 gewonnen. Nummer twee was en is Storks en die staan inmiddels op 6 punten achterstand. Met andere woorden ook na volgend weekend wanneer wij vrij zijn staan we nog steeds eerste’. Opmerkelijk was zeker ook de terugkeer van de lang geblesseerde Daniëlle Jansen (als pinch-runner). Claudia Kranendonk speelde twee complete wedstrijden als catcher.

Bij de honkballers waren de resultaten er niet, ondanks het goede spel. In de dubbel tegen koploper, de Twins ging de ploeg van Marc Verkerk 2 maal onderuit. Zaterdag met 2-4 en zondag met 4-7. Desondanks is Verkerk niet ontevreden over het vertoonde spel en de goed inzet:’ De jongens hebben 2 goede wedstrijden gespeeld. Ze hebben gevochten als leeuwen en er zit veel potentie in het team’. Helaas heeft de bond de  overgangsklasser 2 punten in mindering gebracht waardoor HSV naar de 8e plaats is gezakt. De nieuwe Amerikaanse pitcher Layton White gooide in de uitwedstijd van vorige week tegen Tex Town Tigers 6 innings, terwijl 4 maximaal is voor een uit de States aangetrokken speler. Marc Verkerk steekt de hand in eigen boezem:’ Ik wist niets van deze regel en heb me het dus niet gerealiseerd. Door de 2 verliesbeurten en deze aftrek, zijn we van de kop van de poule teruggezakt naar een zorgelijke plaats op de ranglijst. We staan na 6 wedstrijden, waarvan we er nu 3 hebben gewonnen en 3 verloren, nu al op een kruispunt. Het is aan de ploeg om snel de positieve lijn, waar we dit seizoen mee zijn gestart voort te zetten, beginnend volgende week tegen de Oriales’.

Terwijl de softbalsters genieten van een vrij weekend, komen de honkballers op zaterdag 3 mei om 14.00 uur op eigen veld uit tegen de Orials. Zondag volgt de uitwedstrijd tegen de Bergschenhoekers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.