Pelikaan verspeelt kleine kans op nacompetitie

05 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verspeelt kleine kans op nacompetitie

ZWIJNDRECHT -  Pelikaan heeft in haar laatste uitwedstrijd in en tegen Zaamslag een unieke mogelijkheid om zeep gebracht, door een gelijkspel weg te geven. In de allereerste fase van de match moest Rik Pomp zijn doel schoonhouden met een geweldige reactie, het had zomaar 1-0 kunnen zijn. Direct hierna, een foutieve pass van Kevin de Geus, die werd onderschept en de spits van Zaamslag werd in stelling gebracht, maar ook nu weer bracht Rik Pomp redding. De druk bleef aanhouden, de ene cornerbal na de ander volgde, echter zonder resultaat. De eerste tien minuten waren duidelijk voor Zaamslag, maar Pelikaan nam het initiatief over en wel op een manier die alle aandacht van de verdediging vroeg. De ene Pelikaanaanval na de andere volgde. Uit één van de aanvallende acties van Pelikaan die voorbereid werd door Alex de Jong, werd Lerry Overgaauw bereikt, diens goede voorzet werd door Anouar Said afgerond.

0 - 1 voor Pelikaan na bijna een half uur spelen. De aanvallende acties hadden meer doelpunten moeten opleveren. Zo had een lobje van Lerry Overgaauw tegen de paal beter lot verdiend. De tweede helft, waarin Pelikaan met verse krachten de strijd aanging, maar een Zaamslag dat vooralsnog een degradatieplaats op de ranglijst inneemt, gaf verdedigend in eerste instantie niet veel weg. Bij Pelikaan moest Rik Pomp zich onderscheiden door enkele keren schoten te stoppen die van enkele meters afstand op hem werden afgevuurd. Ook schoten tegen de paal brachten geen uitkomst voor Zaamslag. Ondertussen zat ook Pelikaan niet stil. Enkele solo's van Pelikaan spelers moesten onderbroken worden door hen te vloeren, wat Zaamslag enkele gele kaarten opleverde. In het allerlaatste gedeelte van deze matige wedstrijd hadden Anouar Said en Vincent de Klerk de ideale mogelijkheden om Zaamslag de definitieve tik toe te delen, maar zij faalden. Eén minuut voor tijd werd een gemakkelijk gegeven strafschop aan Zaamslag benut en zo eindigde deze wedstrijd in een 1 - 1. Pelikaan heeft voldoende mogelijkheden in de 1e helft gehad om afstand te nemen van haar directe tegenstander. Voor Pelikaan is dit seizoen, met nog één wedstrijd te gaan ten einde, men komt noch in aanmerking voor promotie of degradatie. Zaamslag heeft door dit ene punt alsnog een kans om directe degradatie te ontlopen.

Opstelling Pelikaan:
Rik Pomp; Thomas den Boer ( 46 Erwin Pruysen); Kevin de Geus; Carsten van Leeuwen; Mahmut Errol; Lerry Overgaauw; Erwin van Dis; Alex de Jong(46 Vincent de Klerk); Marvin Hooplot ( 60 Jesper Nossent); Jelle Baan; Anouar Said;

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.