Stilte voor de storm bij Albatros

05 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Stilte voor de storm bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Het 4e seniorenteam van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros  heeft afgelopen zaterdag revanche genomen op Seolto 2.  De zaalkampioen, die de laatste weken ondermaats presteert, blameerde zich twee weken geleden in Vlissingen door tegen de nummer laatst in de reserve 3e klasse T met 16-7 te verliezen.

Afgelopen zaterdag liet Albatros er geen twijfel over bestaan wie de betere ploeg is. De thuisploeg startte ijzersterk op het zonnige en stille Albatrosveld en nam een 4-0 voorsprong. Seolto legde zich al snel neer bij een grote nederlaag en liet de Albatrossers rustig van afstand aanleggen. Bij rust leidde de ploeg van aanvoerder Edward Zoutewelle al met 11-2 en het scorebord gaf bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter een 20-6 eindstand aan.

A.s zaterdag speelt het 4e opnieuw thuis en wel tegen de Zeeuwen van ONDO 2. Ook hier heeft Albatros nog een appeltje mee te schillen na de 9-6 nederlaag eind september 2013.

De maand mei is van start gegaan en dat betekent dat de club zich na de rustige vakantieperiode gaat voorbereiden op een drukke tijd. Eind mei immers wordt het 60-jarig bestaan van de club gevierd met tal van activiteiten en vóór die tijd moet er nog heel wat gekorfbald worden.

A.s. zaterdag zijn er vanaf 10.00 uur 14 thuiswedstrijden op sportcomplex Develstein. Belangrijke uitwedstrijden zijn er voor A1 in de strijd tegen degradatie (bij KCC A2) en voor A2 in de titelstrijd (Maassluis A1). Voor A4 staan er in drie dagen tijd twee wedstrijden tegen medekoploper Vriendenschaar A3 op het programma en ook B3 heeft zaterdag een belangrijke wedstrijd.

Het vlaggenschip speelt in Leiden een “vier-punten”-wedstrijd tegen Sporting Trigon dat de rode lantaarn in handen heeft. Met de wedstrijden tegen ODIK en Telstar nog voor de boeg heeft Albatros haar lot in eigen handen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.