O&O Turnhal officieel geopend

05 mei 2014 door Hennie van der Zouw
O&O Turnhal officieel geopend

ZWIJNDRECHT - Onder getuige van zo’n kleine vierhonderd genodigden heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O vrijdagavond haar nieuwe turnaccommodatie aan de Uilenvliet geopend.

De opening ging van start met een spetterend optreden van een aantal selectiedames die daarbij gebruik maakten van een bouwsteiger. Aansluitend werd het nieuwe logo  onthuld met een overgang naar een oefening vaandelzwaaien met de nieuwe verenigingsvlaggen verzorgd door de RG-dames met als klap op de vuurpijl een klasse optreden op het dak door acht jongens en meisjes wedstrijdturnen.

De openingsspeeches waren prima op elkaar afgestemd. Voorzitter van de Stichting Oefening en Ontspanning Ron van Kempen startte met de symbolische overdracht van het pand aan de voorzitter van de vereniging Pauline den Hartog, die op haar beurt vertelde over het werkelijkheid worden van de droom van de club. Burgemeester Dominic Schrijer sprak zijn hoop en verwachting uit over sportend Zwijndrecht. Daarna was het woord aan de bondsvoorzitter van de KNGU Jos Geukers die O & O als voorbeeld stelde voor andere clubs; “durf initiatief te nemen” was zijn boodschap. Namens de landelijke sponsor van de KNGU Univé  feliciteerde Wim Scharloo O & O met haar prachtige gebouw. Tot slot sprak Remon Rooij namens het peloton trainers en trainsters over zijn visie toekomst O&O.

Een mooie promotiefilm van Martijn Kuikman zette het massaal  turnen in op alle toestellen tegelijk. Het demogedeelte werd verrassend afgesloten  met optredens van de O & O- Oranjemannen; Anthony van Assche, Axel Quist, Bart Deurloo, Boudewijn de Vries, Frank Rijken en Melvin Ornek. Zij verzorgden een demo Hogeschool-turnen op nationaal niveau. De aanwezigen genoten van deze verrassing.

Uiteraard werden de “klusmannen” bedankt voor hun bijna ongelofelijk bijdrage.
Gedurende de avond loodste Hans Klootwijk het gezelschap op een vrolijke en sportieve manier door het programma en werd de muzikale omlijsting verzorgd door violiste Simone Vierstra.  

De zaterdag stond in het teken van de hele dag gymmen, turnen, springen en dansen voor de allerkleinsten tot en met de 16 jarigen georganiseerd door de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC).

Voor de kleinsten een klim- en klauter kasteel en voor de oudere jeugd zogenaamde dansmatten. Uiteraard was er voor de ouders nadere uitleg over de trainingsfaciliteiten die in de hal zijn toegepast.
De vereniging kijkt terug op een zeer geslaagd openingsevenement.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.