Andre Kuipers steelt show bij 100 jarige 'Atlas Copco Nederland'

26 september 2013
Andre Kuipers steelt show bij 100 jarige 'Atlas Copco Nederland'

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 26 september organiseerde Atlas Copco Compressors Nederland in het kader van ‘100 jaar innovatie’ op haar hoofdkantoor aan de Merwedeweg 7 in Zwijndrecht een persconferentie over ‘Monitoring & Control.’ 

Door het bedrijf werd '100 jaar innovatie,' met deze uitgebreide persconferentie groots gevierd.

Om 12.00 uur werden alle genodigden verrast met een heerlijke lunch in een grote tent, onder de titel 'Lunchen met Herman den Blijker."  

Om ongeveer 13.00 uur, toen iedereen uitgegeten was, werd de groots opgezette persconferentie geopend door dhr. Bob van Wijnen, General Manager Atlas Copco Compressors Nederland.

Inmiddels waren er ook een aantal hoge gasten aangeschoven, en deze gingen rond 13.15 uur naar de hal van het bedrijf, waar een prachtig glaskunstwerk onthuld moest worden.

De onthulling van dit prachtige glaskunstwerk, wat was gemaakt door beeldend kunstenaar Ellen Brouwers uit Oisterwijk, werd verricht door Commissaris van de koning de heer J. Franssen, Burgemeester van Zwijndrecht de heer D. Schrijer en de Zweedse ambassadeur Håkan Emsgård. Welke alledrie eerst een mooie speech hielden, alvorens tot de onthulling over te gaan. Dit alles onder toeziend ook van dhr. Bob van Wijnen.

Al spelende met de elementen lucht, licht en ruimte, ontwikkelde Brouwers een glaskunstwerk, dat in vogelvlucht het verhaal vertelt van 100 jaar Atlas Copco op de Nederlandse Markt, In deze compositie zijn de verschillende aspecten van de organisatie op een bijzondere wijze samengebracht.

Na deze feestelijke onthulling, ging het gezelschap weer teug naar de lunchtent, die inmiddels ongetoverd was tot een soort studio met een groot aantal zitplaatsen, waar Milika Peterzon rond 13.45 uur een prachtige presentatie met de titel 'Monitoring & Control in de ruimtevaart' door André Kuipers, Nederlands ruimtevaarder bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, aankondigde. Andre Kuipers vertelde op boeiende wijze, geillustreerd met prachtige beelden, over zijn carriere als ruimtevaarder. Ook liet hij als afsluiting een prachtige 'timelaps' video zien. (Zie hieronder.)

Vervolgens werd de opname van een nieuwsuitzending over bovengenoemd onderwerp gestart, waarin onder meer te gast bij Milika Peterzon waren: de heer André Slagboom, Maintenance engineer bij O-I Manufacturing Netherlands BV en de heer Peter Zuur, Utilities Manager bij SCA HP Hoogezand BV.  Na de nieuwsuitzending werden de presentaties hervat. De heer T. Joos, Business Development Manager Air & Gas Treatment bij Atlas Copco Air & Gas Purification gaf een presentatie over de nieuwste  ontwikkelingen op stikstofgebied. Jan van Gilst, General Manager bij Atlas Copco Marine, vertelde meer over startlucht, werklucht en inert gas.

Het programma van deze dag werd beëindigd met een presentatie van Michel Jasica, Country Manager bij Atlas Copco Compressors, over ‘Rental perslucht en energie voor de offshore’. Kortom een heel inspirerende dag met veel prachtige ogenblikken.

Foto's: Hennie van der Zouw.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.