Ouderen brengen bezoek aan ’t Weetpunt

27 januari 2011
Ouderen brengen bezoek aan ’t Weetpunt

ZWIJNDRECHT - Op woensdagmiddag 26 januari 2011 kwamen enkele bewoners van De Lindonk op bezoek voor een NME-programma.
Gelukkig was het een prachtige winterse dag, zonnig maar wel een beetje koud.
De middag begon met een heerlijke wandeling door het park. Aan de hand van foto’s kregen de ouderen van alles te horen over de geschiedenis en de natuur van het park, zoals de insectenflat, de wensbloem, de paddenpoel, het rosarium en de kruidentuin. De belangstelling was groot, want er werden vele vragen gesteld en na ruim een uur wandelen gingen we pas aan de koffie.

Allereerst werd binnen de tentoonstellingsruimte bewonderd.
Vervolgens waren er een paar opdrachten klaargelegd, die we gezamenlijk hebben uitgevoerd. De opdracht om de juiste veer bij de juiste vogel te zoeken was wel interessant maar best wel moeilijk. De opdracht met het zoeken van de bladeren, schors en vruchten bij de juiste boom verliep heel goed. Het blijft een fantastisch gezicht om dit soort materiaal eens goed te bekijken met een loep.  Een stukje schors is dan een wereld op zich.
De laatste opdracht was het herkennen van kruiden. Nou de meeste kruiden werden gelijk gecombineerd met de lekkerste gerechten. “Ja, dit kruid (peterselie) voeg ik altijd bij mijn worteltjes en die dille is heerlijk bij een stukje vis”.

Al vragend, verbazend, genietend, ruikend, proevend en pratend is de middag omgevlogen. Rond kwart voor 4 vertrokken 4 tevreden bezoekers weer naar huis.
Ook de gidsen keken terug op een eerste, zeer geslaagde NME-middag voor ouderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.