Rabobank-Plein bij ’t Weetpunt onthuld

23 mei 2012

ZWIJNDRECHT - Onder grote belangstelling van veel vrijwilligers van het Arboretum Munnike Park heeft de heer Jan Bronkhorst , kantoordirecteur van Rabobank Drechtsteden, samen met mevr. Jolanda Horde, marketingmedewerker van diezelfde bank, op dinsdagochtend het bord van het RABOBANK-PLEIN onthuld.

Via het Rabofonds heeft de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard een bedrag van € 4.500 ontvangen voor haar vrijwilligerswerk. Met dit bedrag worden vooral educatieve activiteiten van deze Stichting betaald. Recent heeft men op het Weetpunt de 10.000ste basisschoolleerling ontvangen die natuurlessen krijgt van de eigen schoolgidsen.

Mede door deze financiële bijdrage van de Rabobank kunnen deze natuurlessen ook in de toekomst aan de scholen worden gegeven. Dat doen daartoe opgeleide schoolgidsen voor alle groepen van de basisscholen. Door de grote belangstelling worden de lessen op 6 verschillende locaties gegeven; in Zwijndrecht bij ’t Weetpunt en op de Kiboehoeve, in Hendrik Ido Ambacht in het Jeugdspeelpark en de Frelustal en in Heerjansdam bij het Waalpad en de Molenwei. Binnenkort kunnen de scholen zich weer aanmelden voor de lessen in het schooljaar 2012-2013

Voorzitter Wim Los van de Stichting N&LZW bedankte de Rabobank-mensen zeer voor deze mooie sponsorbijdrage. Hij zei dat alle 120 vrijwilligers het waarderen dat juist de Rabobank dit werk voor het behoud van de natuur en het landschap in de Zwijndrechtse Waard wil ondersteunen. Er zijn

grootse plannen voor verdere natuurontwikkeling (o.a. project Deltapoort) en het is merkbaar dat de bewoners in deze regio daar meer belangstelling voor krijgen.
De heer Bronkhorst memoreerde de bedrijfsfilosofie van de Rabobank om een deel van de winst te besteden aan maatschappelijk relevante projecten. Jaarlijks wordt hiervoor in de Drechtsteden een groot bedrag gereserveerd. Hij was onder de indruk van het enthousiasme van de werkers in het Munnike Park en roemde het park als “een juweeltje in de Drechtsteden”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.