Beleef de Nacht van de nacht bij 't Weetpunt

09 oktober 2013
Beleef de Nacht van de nacht bij 't Weetpunt

ZWIJNDRECHT - Een keer per jaar, in het weekend dat de wintertijd ingaat, staan we er in het hele land bij stil hoe belangrijk het is voor mens en dier dat het donker is. Niet alleen mensen hebben last van teveel licht. Ook voor dieren en planten is het belangrijk dat de nachten duister blijven. Een overdaad aan licht verstoort het bioritme van allerlei organismen en kan een heel ecosysteem ontwrichten.

Op zaterdag 26 oktober willen we bij ook 't Weetpunt Zwijndrecht, Develpad 169, aandacht besteden aan de Nacht van de nacht.

Vanaf 19.30 uur is er inloop met een kopje koffie of thee, waarna we om 20.00 uur starten met een presentatie over de sterren.

Om 20.30 uur vertrekken we van 't Weetpunt naar de recent geopende Hoge Nesse polder, waar u onder de deskundige leiding van wethouder en natuurgids Henk Mirck in het donker dit bijzondere natuurgebied kunt ontdekken. U kunt ervaren welke dieren 's avonds actief worden, en met een beetje geluk kunt u ook de sterren zien.

Als u mee wilt met deze wandeling, dan adviseren we u met eigen vervoer (bij voorkeur fiets) naar 't Weetpunt te komen. Trekt u stevige schoenen aan, want de paden kunnen hobbelig zijn.

Voor de achterblijvers is er in het park bij 't Weetpunt een aantal leuke activiteiten. We gaan op zoek naar nachtvlinders, u kunt luisteren naar een verhaal over de geschiedenis van het Munnikepark en u kunt natuurlijk het donker ervaren.

Aan het eind van de avond is er nog een hapje en een drankje, waarna we om 22.00 willen eindigen.

De avond wordt georganiseerd door St. Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard (www.natuur-zw.nl).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.