Softbalsters HSV trotseren de regen en verpulveren de Orioles

12 mei 2014
Softbalsters HSV trotseren de regen en verpulveren de Orioles

ZWIJNDRECHT - Het afgelopen weekend is in Honk –en Softbal-land bijna in zijn geheel verregend. Veel velden veranderden na de hevige buien, soms met onweer en hagel, in ondergelopen weilanden waarvan sommigen zelfs met een duikplank erop meer van een zwembad weghad. Gelukkig voor de hoofdmacht van HSV Zwijndrecht, is de vereniging Orioles uit Bergschenhoek een positieve uitzondering. Alhoewel er ook bij hen veel regen viel hadden zij het volgens hoofdcoach Michael Zwitzer uistekend ‘perfect’ geprepareerd:’ Toen we aankwamen werd er echt heel hard gewerkt om het veld speelklaar te krijgen. Dat verdient een compliment. Het lukte heel goed en we konden vrijwel op tijd beginnen aan onze dubbel (twee wedstrijden op één dag)’.

Dat er uiteindelijk maar een van de twee wedstrijden door kon gaan treft de Orioles geen blaam. Aan de kant van de Bakesteiners ontbrak de voor Jong Oranje spelende Kelsey Huijzers, maar keerde de routinier Angela Verkerk weer terug in het vlaggeschip. Met Nancy van der Ham op de heuvel was de start voortvarend voor de Zwijndrechtenaren. Na 3 innings stond er een 6-0 voorsprong op het scorebord.

Nadine van der Loos raakte ze goed dit weekend, met een mooie 2 honkslag tot gevolg.

Inning 4 was voor de Bergschenhoekse dames, die door wat slordige veldfoutjes maar ook een paar goede honkslagen (in totaal sloegen zij er 9) terugkwamen tot 3-6.

Sanne Korpel kon tevreden terugkijken op haar 3 honkslag

Zwitzer:’ Het waren met name Sanne Korpel (met een 3 honkslag), Chantal Fehling (2 honkslag) en Nadine van de Loos (2 honkslag), die daarna het verschil maakten. Zij zorgden ervoor dat de tegenstander niet dichterbij kon komen. In totaal sloegen we 16 honkslagen. Dat is ten opzichte van de eerdere wedstrijden goed, want iedereen had er zijn aandeel aan. De 3 veldfouten vergeef ik ze, maar ook daar blijven we natuurlijk aan werken’.

Net toen de Orioles dachten nog een kans te maken op een stuntje sloegen de Zwijndrechts dames genadeloos toe. In de laatste, 7de, inning, kwamen er maar liefst 9 speelsters over de thuisplaat waardoor de uiteindelijke 16-4 overwinning werd behaald.

Na lang blessureleed kwam Daniëlle Janssen nu ook aan slag en sloeg direct een honkslag

Daniëlle Janssen, die na een langdurige blessure, door coach Zwitzer langzaam wordt gebracht, had in eerdere wedstrijden al als pinch-runner mogen proeven aan het niveau en kreeg dit weekend haar eerste 3 slagbeurten, waarvan er één direct een honkslag opleverde. Van der Ham behaalde haar 5e overwinning als werpster. Haar werkcijfers 2-1-9-3.

Toen de hemel aan het eind van de eerste wedstrijd echt helemaal open ging en de regen onophoudelijk naar beneden kwam, werd de tweede wedstrijd afgelast. Deze wordt binnenkort ingehaald.

 

De voorsprong op de nummer 2 Storks is nu 5 punten, met een wedstrijd minder gespeeld.

 

#

Team

GW

W

G

V

Pnt

RV

RT

1

 Zwijndrecht

9

9

0

0

18

79

21

2

 Silicon.nu Storks

10

6

1

3

13

78

52

3

 Orioles

9

5

1

3

11

67

74

4

 Neptunus

8

5

0

3

10

69

50

5

 Hoofddorp Pioniers

10

3

1

6

7

56

79

6

 Birds

8

1

0

7

2

34

63

7

 Sparks Haarlem-2

8

0

1

7

1

46

90

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.