Pelikaan - Rijsoord een kansloze wedstrijd.

12 mei 2014

ZWIJNDRECHT - De allerlaatste wedstrijd van het seizoen is voor beide verenigingen op een kleine teleurstelling uitgelopen. De 0 - 0 einduitslag is tot stand gekomen door geen lef te tonen. Steeds schakelde men over bij balbezit naar breedtespel in plaats van een snelle omschakeling naar aanvallende acties. Rijsoord startte met de wind in de rug en dat gaf nog niet direct een veldoverwicht aan. Het aftasten van elkaars krachten heeft nagenoeg de gehele wedstrijd geduurd. De wind heeft ook invloed op het spel,  de stuit op kunstgras is een andere stuit dan op een traditioneel grasveld. Enkele minuten na het startsignaal een niet goed aangenomen bal  waardoor plots een Rijsoord aanvaller een vrije doorgang zijn kreeg. Zijn voorzet werd hard ingeschoten, maar Erwin van Dis stond op de goede plaats om het schot te keren. Na ruim dertien minuten kreeg  de Rijsoorddoelman het 1e schot te verwerken. Tussen de twintigste minuut en einde 1e helft domineerden beurtelings  Pelikaan en Rijsoord, zonder echt potten te breken. De duels waren fel,  zo moest Erwin Pruysen na een lange solo op de rand van de zestien gestopt worden. Een goed uitgevoerde aanval van Rijsoord leverde echter niets op.  Na een rush van Manucho Adelino die enkele tegenstanders op het verkeerde been zette  kreeg Anouar Said   de voorzet en een goede kans, maar zijn schot werd geblokt. Na één uur voetbal schrok Vincent de Klerk van een unieke mogelijkheid om Pelikaan aan de leiding te brengen.

Geheel vrijstaand volgde een slap schotje. Pelikaan drukte enige tijd en drong enkele cornerballen af.  Uit één daarvan kopte Erwin van Dis op de lat. Rijsoord als promovendus,  kan terug zien op een goed seizoen. Pelikaan dat deze middag zonder zijn aanvoerder Carsten van Leeuwen aantrad,  zal de verdediging van Pelikaan  in de toekomst  niet meer kunnen bijstaan. Door werk en studie is de voetbalsport voor deze nog jonge speler vooralsnog teneinde. Pelikaan sluit het voetbalseizoen in deze sterke klasse met trots af.