Groote Lindt speelt een thriller

12 mei 2014

ZWIJNDRECHT - Dat deze laatste speelronde spannend zou worden stond vast maar het scenario voor Groote Lindt had niet veel mooier geschreven kunnen worden. In een meer spannende dan goede wedstrijd leek Groote Lindt, dat met de spelersbus van o.a. FC Dordrecht sportpark Meihoven bezocht,  lange tijd naast het toetje te grijpen.

In de eerste helft op het kunstgras van Ameide was Groote Lindt in fases de betere ploeg maar ook Ameide deed een behoorlijke duit in het zakje. Het was in de beginfase de gevaarlijkere ploeg en kwam dan ook terecht met 1-0 voor.  Gedurende de eerste helft waren er enkele tactische omzettingen nodig om Groote Lindt weer op het juiste spoor te krijgen. De soms goede combinaties strandden echter vroegtijdig. Er vielen in de eerste helft twee kansen te noteren voor De Lindt. Het was Kevin de Deugd die met buitenkant rechts de keeper op de proef stelde en Tim Willemstijn kwam na een dood spelmoment oog-in-oog met de keeper die hem helaas de baas bleef. Zodoende gingen de ploegen rusten met een terechte voorsprong van 1-0 voor Ameide.

In  de tweede helft kon er nog van alles gebeuren. De tussenstand van VVAC – EBOH was 0-1 en een gelijkspel was genoeg voor De Lindt! Met de wind in de rug moest de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Groote Lindt had het in eerste instantie het goedgekeurde en droge reservetenue aangetrokken ivm de vele regenval. Echter door het protest van Ameide moest Groote Lindt weer snel naar binnen om de natte shirts weer aan te trekken. Zo begon de tweede helft met een kleine vertraging en de moed zonk de vele meegereisde supporters in de schoenen toen Ameide wel heel gemakkelijk de score mocht verdubbelen en de marge dus op twee bracht. Met een 2-0 achterstand leken de kansen voor Groote Lindt nihil. Wederom enkele omzettingen zorgden ervoor dat Ameide verder naar achteren moest. Ameide probeerde via snelle counters de wedstrijd in het slot te gooien want Ameide was nog niet zeker van lijfsbehoud in 3C.

Uiteindelijk was het Rowan Bussing die de zeer belangrijke 1-2 scoorde in de 72-ste minuut. Dit was het doelpunt wat Groote Lindt nodig had en het elftal speelde vol op de aanval en met een enorme  vastberadenheid. Het was dan ook twee minuten later al dat Ameide onder de grote druk bezweek. De ploeg had haar krachten verspeeld terwijl De Lindt aantoonde diep te kunnen gaan en met wissels de druk verder kon opvoeren. Rowan Bussing zorgde voor de 2-2 vlak voordat de bal van de doellijn kon worden weggewerkt. Met deze stand en de tussenstand bij VVAC – EBOH (0-1) was De Lindt periodekampioen. Groote Lindt veranderde de speelwijze echter geenszins en ging op zoek naar meer en nadat eerst een counter ternauwernood tot corner kon worden verwerkt was het Wesley de Snoo die in de 81e minuut uit een corner de 2-3 scoorde!! In het resterende kwartier (incl de nodige extra toegevoegde tijd) bleef het spannend en het eindsignaal klonk bij Groote Lindt en haar aanhang dan ook als muziek in de oren. Op moment van affluiten stond het nog altijd 0-1 bij VVAC – EBOH en werd er telefonisch contact gelegd met VVAC. In de extra tijd kwam VVAC op 1-1 en bij winst zou de ploeg uit Ottoland de derde periode winnen. Na 10 hele lange minuten extra  en nog een bal op de lat van VVAC werd er afgefloten en was De Lindt periodekampioen!!

Tegenstander in de nacompetitie is GVV 63 uit Gameren , dat in de Tweede Klasse F op een 11e plaats eindigde en zich via de nacompetitie moet zien te handhaven. Groote Lindt speelt op 17 mei eerst thuis een week later is de return. De winnaar van deze tweeluik speelt in de  finaleronde tegen de winnaar van Wilhelmina’26 – GSC/ODS.  Het wordt dus druk aanstaande zaterdag gezien de activiteiten en de start van de nacompetitie! Houd u de website van Groote Lindt in de gaten voor verdere berichtgeving.