Handbalheren pakken nipte overwinning in een Rotterdams waterballet

12 mei 2014
Handbalheren pakken nipte overwinning in een Rotterdams waterballet

ZWIJNDRECHT - Op een nat veld in Rotterdam hebben de handbalheren een nipte, maar zeer belangrijke overwinning gepakt. Na eerder in het seizoen op eigen veld met drie punten verschil van de Meeuwen te hebben gewonnen, slaagde het team er afgelopen weekend in om met één punt verschil te winnen. De dames van Conventus kenden een minder fortuinlijke wedstrijd en verloren met vier punten verschil.

De wedstrijd van Conventus Heren 1 tegen de Meeuwen was een cruciale wedstrijd in het kampioenschap: indien er verloren zou worden, zou klassebehoud mogelijk nog in gevaar kunnen komen, terwijl het team zich met een overwinning zich vol in de strijd om de middenmoot zou kunnen mengen. Het Zwijndrechtse team begon de wedstrijd sterk en ondanks dat de natte omstandigheden balcontrole soms moeilijk maakten, kon het team al snel een 2 – 6 voorsprong nemen. Voor de rust zouden de Meeuwen echter terugkomen tot 4 – 6.
 
In de tweede helft zou Conventus zelfs een 7 – 11 voorsprong pakken, maar deze positieve fase werd gevolgd door een fase waarin het team erg slordig begon te spelen en enkele 100% kansen miste. Dit gaf de Meeuwen de kans om tot 11 – 11 terug te komen. Korte tijd ging het gelijk op, tot Conventus met 13 – 15 twee punten voorsprong kon nemen. Maar met 1,5 minuut op de klok kwam de tegenstander terug tot 14 – 15, waarna het nog twee kansen op de gelijkmaker kreeg. De eerste kans ging verloren door de moeilijke weersomstandigheden, waarna Conventus keeper Leo Biesbroek bij de tweede kans de bal tegen wist te houden om zo de nipte overwinning veilig te stellen.
 
De dames van Conventus speelden zondag in Den Haag tegen SOS-Kwieksport, dat twee plaatsen hoger in het kampioenschap stond. In de stromende regen moest het team het ondanks aanvulling van drie junioren doen zonder wissels op de bank, wat het een moeilijke opgave maakte. Al vroeg in de wedstrijd kwam het in geel/zwart spelende team op achterstand. Na een 8 – 6 achterstand in de rust liep de achterstand in de tweede helft verder op tot 15 – 11 stand na zestig minuten.
 
Het tweede damesteam won afgelopen week op eigen veld met 27 – 13, terwijl de wedstrijd van het tweede herenteam werd afgelast vanwege onverantwoordelijke omstandigheden door het slechte weer.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.