Kandidaten nieuw college Zwijndrecht bekend

14 mei 2014
Kandidaten nieuw college Zwijndrecht bekend

ZWIJNDRECHT - De kandidaten voor het nieuwe college van B&W zijn bekend. Henk Mirck (ABZ), Aaike Kamsteeg (ChristenUnie SGP), Robert Kreukniet (VVD), en Jolanda de Witte (D66) zijn de beoogde wethouders voor Zwijndrecht. Op donderdag 15 mei staat de benoeming op de agenda van de gemeenteraad.

Een commissie bestaande uit alle raadsfracties heeft de voordracht van de kandidaten opgesteld. De commissie heeft in de eerste plaats gekeken naar competenties en kwaliteiten van de kandidaten. Daarnaast was uiteraard een voorwaarde dat zij het raadsprogramma onderschrijven. 
 
Formateur Fred Loos (ABZ): “Het zijn intensieve weken geweest. Naast de sollicitatieprocedure voor wethouders is gewerkt aan het gemeenteraadsprogramma. Hierin zijn de hoofdlijnen verwoord, waarmee het nieuwe college aan de slag gaat.” De formateur vindt het vooral belangrijk dat alle fracties achter het programma staan. Met een college van vier wethouders is de verwachting dat er ook bij de uitvoering voldoende draagvlak zal zijn.
 
De hoofdthema’s uit het raadsprogramma 2014 – 2018 zijn veiligheid en leefbaarheid, economie, onderwijs en arbeidsmarkt, zorg en welzijn, voorzieningen, financiën en het bestuur.
 
 
Overzicht kandidaat-wethouders
 

Henk Mirck (48 jaar) werkt in de Zwijndrechtse politiek sinds 2010, toen hij wethouder van Zwijndrecht namens ABZ werd. Vanuit deze functie is hij ook zeer actief binnen de Drechtsteden.

Henk bekleedt onder meer bestuursfuncties bij de Drechtsteden, de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde. Ook is hij onder meer deelnemer in het innovatienetwerk van HVC.

Aaike Kamsteeg (61 jaar) is de meest ervaren politicus binnen het nieuwe Zwijndrechtse college. Sinds 2010 is hij vanuit de fractie ChristenUnie/SGP wethouder van Zwijndrecht en daarvoor was hij al wethouder in Dordrecht.

Aaike is in diverse nevenfuncties actief, waaronder lid comité van aanbeveling Stichting Vrienden van Hospice De Patio in Dordrecht, lid Stuurgroep Genero, Netwerk Ouderenzorg Zuidwest-Nederland (Erasmus MC) en voorganger protestantse kerkdiensten verpleeg- en verzorgingshuis De Sterrenlanden in Dordrecht.

Robert Kreukniet (41 jaar) is sinds 2006 gemeenteraadslid en zal deze functie nu overdragen aan een partijgenoot om zelf zitting te nemen in het nieuwe college.

Hij is directeur/eigenaar van AdBelFin B.V., een administratie- en belastingadvieskantoor. Zijn werkervaring ligt met name in het financieel beheer. In de gemeenteraad is hij fractievoorzitter van de VVD. Daarnaast is hij nog lid van de Rekenkamer K5-gemeenten.

Jolande de Witte (56 jaar) is bestuurder van de Stichting Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West en voorzitter van D66 afdeling Zwijndrecht. Jolanda heeft binnen diverse organisaties in de gezondheidszorg bestuurlijke ervaring opgedaan.

Op dit moment is zij actief als lid van de Raad van Toezicht van het Spectrum (verpleeg- en verzorgingshuisorganisatie in Dordrecht) en lid van de Raad van Toezicht van Trivium Lindenhof (jeugdzorgorganisatie in Rotterdam).

 
Benoeming gemeenteraad
 
De openbare raadsvergadering waarin de nieuwe wethouders worden benoemd, is op donderdag 15 mei om 20.00 uur in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.