Huldiging 30.000e passagier buurtbus Heerjansdam

15 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Huldiging 30.000e passagier buurtbus Heerjansdam

ZWIJNDRECHT - Update: Woensdag 14 mei 2014 heeft burgemeester Dominic Schrijer mevrouw L. Burger uit Heerjansdam als de 30.000e passagier van de Buurtbus Lijn 717 verwelkomt. Uit handen van de burgemeester kreeg zij een boek over de geschiedenis van Tomado, fabrikant van huishoudelijke apparaten en een fles wijn.

Burgemeester Dominic Schrijer overhandigt een boek aan mevrouw onder toeziend oog van de voorzitter van de buurtbusvereniging, de heer Ouwerkerk.
 
Van bakkerij van Dijk, de Spar Heerjansdam (sponsoren van de bus) kreeg mevrouw Burger tegoedbonnen, van Arriva VV bonnen, bloemen en een pennenset en van de Rabobank bloemen. De Dorpsraad gaf Albert Abee bloemen, voor zijn enorme inzet als vrijwilliger voor de buurtbus.
 
De blij verraste Mevrouw Burger gaf aan dat ze regelmatig gebruik maakt van de bus om boodschappen te doen in Barendrecht of Zwijndrecht. Zij is goed te spreken over de service “Speciaal voor mij stoppen ze op Dorpstraat ter hoogte van de meubelwinkel, zodat ik niet zo ver naar huis hoef te lopen”.
 
In amper twee jaar heeft de buurtbus de 30.000 ste passagier binnen gehaald. De buurtbus lijn 717 (Zwijndrecht-Heerjansdam-Barendrecht v.v.) is operationeel sinds juli 2012 en opgezet om bewoners van Heerjansdam de gelegenheid te bieden om met het openbaar vervoer naar Barendrecht en Zwijndrecht te reizen. De uurdienst rijdt van maandag t/m zaterdag en wordt uitgevoerd onder auspiciën van Arriva en gereden door vrijwilligers.
 
Er kan zowel met de OV-chipkaart als met kaartjes, die in de bus gekocht worden, gereisd.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.