Burgemeester Scholten las voor in het Alzheimer Café Swinhove

04 november 2011
Burgemeester Scholten las voor in het Alzheimer Café Swinhove

ZWIJNDRECHT - Ruim 70 mensen luisterden vol aandacht naar het verhaal van dhr Antoin Scholten, burgemeester van Zwijndrecht. Het Alzheimer Café stond 2 november in het teken van de Dag van de Mantelzorger. Dat betekent eens per jaar dat de Mantelzorger extra in de bloemetjes wordt gezet.  De koffie was dan ook gratis en er was een lekkere tractatie bij de koffie. 

Onze burgemeester las voor en ingespannen luisterde iedereen naar het verhaal :”De burgemeester vertelt: Leven met Dementie, Hoe doe je dat”,  Je moest heel goed luisteren, want de cijfers in het verhaal van de burgemeester correspondeerden met een verborgen bingo. Aan het eind van de avond hadden alle aanwezigen bingo en iedereen ging naar huis met een prachtige bloem met een doosje bonbons eraan. De bonbon en de koffie waren een geschenk van de vrienden van Swinhove. Het verhaal riep heel veel vragen op en na het voorlezen ontstond er een levendige discussie. Alle mantelzorgers werden letterlijk in de bloemetjes gezet door bloemenhuis “Bloemen met Liefde” in Hendrik Ido Ambacht. (www.bloemenmetliefde.nl) De sfeer was goed en we kunnen terug zien op een heel bijzondere avond in het kader van de mantelzorger. Reserveert u vast de datum van het volgende Alzheimer Café.   Woensdag 7 december, waarin Marlies Repko, ergotherapeute Expertise centrum Swinhove met ons in gesprek gaat over het onderwerp:  “Langer thuis met Ergotherapie”. 

Het Alzheimer Café Swinhove, Plantageweg 3 Zwijndrecht, Iedere eerste woensdag van de maand.  Om 19,00 uur is de koffie klaar, het officiële deel begint om 19.30 tot ongeveer 21.30. Toegang gratis, wel vragen we een kleine vergoeding voor de consumptie. Het Alzheimer Café is voor patiënt en familie. Iedereen die op enige manier te maken heeft of geïnteresseerd is in, Dementie en de ziekte van Alzheimer is welkom. 
 
Foto: Gerda van Dongen in gesprek met burgemeester Scholten.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.