Liz Gelderblom en Fay Bax veroveren zilver en brons

19 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Liz Gelderblom en Fay Bax veroveren zilver en brons

ZWIJNDRECHT - In het weekend van 17 en 18 mei was Waalwijk het strijdtoneel van het Nederlands kampioenschap individueel toestelturnen voor meisjes en dames van de 3de divisie en  de halve finale van de 2de divisie.

Bij het Nederlands Kampioenschap was de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O bij de pupillen-N3 vertegenwoordigd door Fay Bax en Liz Gelderblom. Naast de meerkampfinale waren beiden ook doorgedrongen tot de toestelfinale sprong. Liz lag met 13,684 pnt. beslag op het zilver, op de hielen gevolgd door Fay die met slechts , 0,001 pnt. verschil het brons op haar naam bracht.

Ondanks een goed geturnde meerkamp kwamen zij daarbij niet in aanmerking voor het eremetaal.

Bij de halve finale van de tweede divisie bond Anna Rosmulder bij Instap-N2 de strijd aan. Haar brugoefening ging niet helemaal zoals gewend was. Door dit missertje staat zij nu met een puntentotaal 50,540 pnt. als reserve voor de nationale eindstrijd

.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.