Korfballers sv Conventus pakken belangrijke punten in Rotterdam

19 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus pakken belangrijke punten in Rotterdam

ZWIJNDRECHT - Op overtuigende wijze lijken de korfballers van sv Conventus klassebehoud veilig te hebben gesteld. In Rotterdam versloeg het team directe concurrent Velox met maar liefst zes punten verschil.

De wedstrijd tegen Velox was voor Conventus letterlijk een kwestie van er op of er onder: verlies van Velox zou direct voor de Zwijndrechtse club betekenen dat het uit de huidige klasse zou degraderen. In de openingsminuten zou Conventus direct op één punt achterstand komen, maar dit zou ook het enige moment zijn dat het in geel/zwart spelende team in de problemen kwam. Ondanks dat Conventus veel grote kansen miste, kwam het halverwege de eerste helft op een 2 – 4 voorsprong en kon deze voor de rust zelfs tot 3 – 6 uitbouwen.

De tweede helft begon met de wissel van de geblesseerde Stefan Hoppel voor Niels de Kok, welke vervolgens meteen de 3 – 7 wist te scoren. Vanaf dat moment kwam het spel bij Conventus weer goed op gang en kon het team met vooral erg sterk werk in de verdediging de voorsprong vergroten tot een overtuigende 5 – 11 overwinning. Met deze overwinning pakt het team twee punten in het kampioenschap, waarmee het Velox met nog één wedstrijd te gaan passeert in het kampioenschap.

Scores sv Conventus:
Priscilla Zijlmans 3x, Ellen Verschoor 2x, Kevin Bras 2x, Niels de Kok 1x, Danielle Winters 1x, Jeroen van der Pol 1x, Stefan Hoppel 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.