Handbaldames sv Conventus houden kans op klassebehoud met overwinning

19 mei 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag de deur open weten te houden voor klassebehoud. Het team versloeg op eigen veld directe concurrent Savosa, waarmee het team nu in het kampioenschap één punt achter het Barendrechtse team komt te staan. Het eerste herenteam was minder succesvol, het verloor in Den Haag van EHC.

Voor de wedstrijd tegen Savosa wist Conventus dat het moest winnen om nog kans op klassebehoud te houden.  Beide teams begonnen erg aan elkaar gewaagd, maar na een 4 – 4 stand stopte het scorende vermogen bij de tegenstander, waar Conventus uitliep tot 7 – 4. Vlak voor rust zou Conventus zelfs uitlopen tot een 9 – 5 voorsprong. In de tweede helft kreeg het team van coach Connie van der Hoorn het echter lastiger met scoren, met als gevolg dat de Barendrechtse tegenstander vlug twee punten goed wisten te maken. Meerdere malen leek het er op Conventus de voorsprong uit handen zou geven, maar keer op keer bleef de voorsprong van twee doelpunten bestaan. Op het moment dat de scheidsrechter affloot, stond er dan ook een 15 – 13 overwinning op het scorebord.

De heren van Conventus vonden zondag in EHC een tegenstander waar van gewonnen moest kunnen worden, maar het team was gehavend door het missen van meerdere spelers en vertrok zonder wissels naar Den Haag. Het Zwijndrechtse team bleek al vroeg in de wedstrijd niet helemaal scherp te zijn, met slordige fouten in de aanval en een zwakke verdediging als gevolg. Al vroeg in de wedstrijd keek Conventus tegen enkele punten achterstand aan en voor rust groeide de achterstand zelfs tot 12 – 7. Ondanks dat het team door het gebrek aan wissels in de tweede helft steeds meer last begon te krijgen van vermoeidheid en de warme omstandigheden, begon het wel beter te spelen. Vooral in de aanval werd het in geel/zwart spelende team productiever en wist maar liefst twaalf maal de keeper te passeren. Het zou echter onvoldoende zijn om EHC te passeren, die wonnen met 25 – 19.