Zeer grote brand in Heerjansdam

26 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Zeer grote brand in Heerjansdam

HEERJANSDAM - Maandagmorgen 26 mei 2014 omstreeks elf uur is, door nog onbekende oorzaak, brand uitgebroken in een winkelpand aan de Dorpsstraat in Heerjansdam. Er zijn geen gewonden gevallen bij deze brand.

De brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand' om de brand met inzet van veel materieel en personeel te kunnen bestrijden. Bij aankomst van de brandweer was het winkelpand niet meer te betreden en moest de brand van buitenaf worden bestreden.

De brandweer heeft ingezet op het behoud van de omliggende woningen. Bewoners van enkele naastgelegen woningen zijn kort elders onder gebracht.

Tientallen brandweermedewerkers van Brandweer Zuid-Holland Zuid hebben de brand bestreden. Burgemeester Schrijer van de gemeente Zwijndrecht heeft zich ter plaatse op de hoogte laten stellen van de situatie.

De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling, die tot in de verre omgeving te zien was. Gezien geen enkele rook ongevaarlijk is, werd het advies gegeven om uit de rook te blijven.

Meetploegen van de brandweer hebben metingen verricht, waaruit geconcludeerd kon worden dat er geen stoffen zijn vrijgekomen die direct gevaar voor omwonenden vormen.

Om twee uur ‘s middags kon de brandweer het sein ‘brand meester' geven. Het nablussen van de brand neemt nog enige tijd in beslag. Het winkelpand is geheel verwoest.

De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Bovenste Foto: Wouter Gorter.

Hieronder nog twee foto's van de ravage die overbleef na de brand.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.