Yes!-kinderen overhandigen bidon aan de burgemeester van Zwijndrecht

26 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Yes!-kinderen overhandigen bidon aan de burgemeester van Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Tijdens de laatste avond van de avondvierdaagse van Zwijndrecht hebben een aantal Yes!-kinderen een bidon overhandigd aan de burgemeester van Zwijndrecht. Met deze bidon bedanken we de burgemeester hartelijk voor het initiatief om Zwijndrecht op de kaart te zetten als JOGG-gemeente! Sinds september 2013 is gemeente Zwijndrecht officieel JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren op gezond gewicht en is de beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren (0-19), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals zich bezighouden met het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen, maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, sportverenigingen, scholen en de gemeente zelf.

Gezonde levensstijl
Niet alleen groente en fruit eten, maar ook bewegen en water drinken dragen bij aan een gezonde levensstijl. Yes! Kinderopvang wil kinderen hiervan al op jonge leeftijd bewust maken, want jong geleerd is oud gedaan. Uiteraard doen we dit spelenderwijs. Daarom gaan de kinderen van de kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en peuterspeelzalen in Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk genieten van diverse activiteiten die alles met water te maken hebben.

Met veel plezier gaan wij kinderen stimuleren om water te drinken. We doen mee aan de week van het water en sluiten deze feestweek af met een echte modderdag. Later dit jaar staat  er een brandweerweek op het programma. De pedagogisch medewerkers willen we graag wat meer informatie geven over gezond eten en drinken. Daarom voorzien professionals ze van uitgebreide achtergrondinformatie die ze kunnen gebruiken om kinderen en ouders uitleg te geven. Want wat doen nu eigenlijk suikers in limonade en waarom kunnen kinderen beter water drinken? Op de groepen kunnen kinderen structureel water drinken. ‘We verplichten de kinderen niet om water te drinken, maar laten ze kiezen en stimuleren ze om de juiste keuze te maken. Hierdoor zullen ze later ook zonder verplichting eerder voor een gezonde optie kiezen. Deze werkwijze sluit goed aan bij de manier waarop wij de kinderen begeleiden in hun ontwikkeling’, vertelt Marije van der Schelling, pedagoog Yes! Kinderopvang. Ook tijdens de wateractiviteiten drinken we uiteraard water en genieten de kinderen met volle teugen van het geweldige initiatief van het JOGG Zwijndrecht waar we met veel plezier bij aansluiten.

Herbruikbare Yes! bidon tijdens de avondvierdaagse Zwijndrecht
Alle kinderen die dit jaar met Yes! Kinderopvang meeliepen met de Zwijndrechtse avondvierdaagse, hebben een bidon gekregen. De Yes!-medaille en het pakje limonade hebben plaatsgemaakt voor een herbruikbare Yes!-bidon die gevuld kan worden met bijvoorbeeld water. Dit draagt niet alleen bij aan een gezonde levensstijl, maar heeft ook minder afval tot gevolg!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.