O & O -Turners turnen een goed EK in Bulgaarse hoofdstad Sofia

26 mei 2014 door Hennie van der Zouw
O & O -Turners turnen een goed EK in Bulgaarse hoofdstad Sofia

ZWIJNDRECHT - Bij de in Sofia (Bulgarije) gehouden Europese kampioenschappen hebben de O & O-turners Bart Deurloo en Frank Rijken goed gepresteerd.

Bart Deurloo was opgesteld in het nationale seniorteam.  Samen met Epke Zonderland, Yuri van Gelder, Jeffey Wammes en Casimir Schmidt wist hij met het team met een puntentotaal van 258,661 door te dringen tot de finale eindstrijd. Met deze prestatie schreef dit team turngeschiedenis. Nooit eerder had Nederland zich met een mannenteam weten te plaatsen voor een EK-teamfinale. Door in de finale de zesde plaats te handhaven bewezen de Oranje-mannen dat het geen toevalstreffer is geweest.

Bart heeft met zijn scores een goede bijdrage weten te leveren aan het teamresultaat. Binnen het nationale team was hij de enige turner die een volledige meerkamp heeft geturnd. In de meerkamprangschikking bezette hij met 85,098 de derde plaats. Deze score wist hij in de finale te verbeteren naar 86,324. Helaas vond er geen individuele eindstrijd voor de seniormeerkamppers plaats. 

Frank Rijken kwam in actie bij het jeugd-EK. Zijn medeteamgenoten waren Rick Jacobs, Alex Klinkenberg, Nico van den Boogaard en Justen Zuidema. Als team eindigden zij met 238,736 punten op een  elfde plaats in het teamklassement. In tegenstelling tot de snioren kende de jeugd geen teamfinale maar wel een meerkampfinale. Als enige Oranjeturner had Frank zich weten te plaatsen voor zowel de meerkampfinale als voor de toestelfinale brug. Met 79,366 punten turnde Frank zich binnen het Europese geweld in de meerkamp naar een fraaie achttiende plaats. Op de brug eindigde hij als achtste.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.