Twee keer Goud voor Faja van Berkel en Lente Zwaal

26 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Twee keer Goud voor Faja van Berkel en Lente Zwaal

ZWIJNDRECHT - Bij de in Amsterdam gehouden halve finale ritmische gymnastiek voor groepen en duo’s hebben de meisjes van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O zich allemaal weten te plaatsen voor de nationale eindstrijd die  in het weekend van 21 en 22 juni in de Rotterdamse Ahoy plaats vindt.

Bij de benjamins wist het koppel Faja van Berkel en Lente Zwaal zowel met hun touwcompositie als met hun hoepelcompositie als beste uit de strijd te komen. Hoepel werd gewaardeerd met 11,616 pnt. en touw met 7,066 pnt.  In deze klasse wist ook het duo Larissa Otter / Olivera Stepanov met hun hoepeloefening door te dringen tot de eindstrijd.

In de categorie pre-junior-B wist het duo Mea Dijkstra en Ilse van Dam tot twee keer toe het zilver op te eisen. De lintoefening werd beoordeeld met 8,016 en de touwoefening met 7,733. In deze categorie ging bij lint het brons naar het koppel Tessa van den Bergh/Tessa de Vroomen en miste met hun vierde plaats bij touw net het ereschavot. Fenne Dijkstra met Ji-lin van Andel  pakten bij lint hun startbewijs  met een vijfde klassering.

Bij het groepswerk was er voor de Zwijndrechtse turnclub ook eremetaal. Met de baloefening in de pre-juniorklasse werd met 7,933 het zilver behaald en met de bal/lintoefening bij de junioren-B het brons.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.