Softbalsters HSV Zwijndrecht streven naar perfectie

26 mei 2014
Softbalsters HSV Zwijndrecht streven naar perfectie

ZWIJNDRECHT -  Toen Michael Zwitzer, samen met Rob van der Linden, in de wintermaanden de eigen hal vulden met een uitgeblanceerd trainingsprogramma, hadden ze beiden maar een doel voor ogen:’ Meespelen in de top van de poule en dit keer wel het kampioenschap pakken’. Meespelen in de top is niet meer aan de orde. Het behalen van het kampioenschap is na 14 overwinningen uit een gelijk aantal gespeelde wedstrijden een kwestie van tijd. Deze week waren het de Speelsters van Sparks in Haarlem die de Zwijndrechtse killermachine tegenover zich kregen. Het werden 2 dikke overwinningen (1-14 en 0-7)

Concentratie tot de laatste wedstrijd is geboden. 

In wedstrijd 1 verliepen de eerste twee innings nog gelijk op (0-0). Daarna werd het prijsschieten. Met honkslagen van Sanne Korpel, Nadine van der Loos en Kyra van Genderen en een twee honkslag van Dayenne Sluijter ging het spel op de wagen. Van der Linden:’ Je hebt het soms wel eens over voetbalkeepers die grabbelen, maar met name in de eerste wedstrijd werd era aan Haarlemse kant ook behoorlijk misgegrepen. Ja, dat moet je tegen ons team niet doen. Dan word je opgevreten’. Dat gebeurde dan ook. Toen ik inning 4 Minke Blok een twee honkslag sloeg was er geen houden meer aan voor de Noord Hollanders en leek de tegestander murw geslagen want in de volgende (laatste) inning gingen er maar liefst 7 speelsters over de thuisplaat waarbij honkslagen van Minke Blok, Michelle Bruijn en de powerhitter, die vorige week al een outside of the park sloeg,  Claudia Kranendonk de basis van deze grote overwinning waren. Aan de kant van Zwijndrecht gooide Chantal Fehling de hele wedstrijd. Haar werpcijfers zijn 4-4-4-1. Of wel 4x 3 slag, 4x 4wijd, 4 honkslagen tegen en ons veld dus 1 fout. Hiermee won zij haar tweede wedstrijd van het seizoen.

Chantal Fehling was goed op dreef met diverse honkslagen

In wedstrijd 2, die ook over 6 innings stond de 0-3 voorsprong, door honkslagen van Dayenne Sluijter, Chantahl Fehling, Minke Blok en Claudia Kranendonk lang op het scoreboard. Zwitzer:’ We hadden de wedstrijd uitstekend onder controle en speelden foutloos. Ik heb het team op geen enkele fout kunnen betrappen en dan is het lekker om als coach te genieten langs de lijn’. In de 6e inning deelden de Zwijndrechtse dames de genadeklap uit. Nadine van der Loos, Daniëlle Janssen en Michelle Bruijn haalden met mooie honkslagen de trekker over waarna de 14e achtereenvolgende overwinning een feit was. Nancy van der Ham gooide 3 innings en kreeg maar 9 slagvrouwen tegenover zich. Denise Theulings maakte het vakkundig af. Zij kreeg 10 slagvrouwen tegenover zich. Eén teveel voor een perfect game want met 1 doorgeschoten bal lukte het de beide dames samen dus net niet om alle tegenstanders zonder honkslag terug de dug-out in te krijgen maar wel een no-hitter neer te zetten. Van der Ham won daarmee haar 8e wedstrijd als werpster, terwijl Theulings al op 4 overwinning staat.

Volgende week vervolgen de dames hun competitie met een “vogeljacht” in Zoetermeer als vanaf 14.00 uur Birds de tegenstander is. De heenwedstrijden op eigen veld werden met 4-0 en , 'slechts' 6-3 gewonnen.

Zwitzer:’ We kunnen alleen maar verliezen. Iedereen is gebrand om ons de eerste nederlaag te bezorgen. Wij voelen totaal geen druk en spelen wekelijks vrijuit en met ontzettend veel plezier en saamhorigheid. Dat maakt ons beresterk. De grootste tegenstander zijn we zelf. We moeten geen enkele tegenstander onderschatten en de concentratie vasthouden tot aan de playoffs die ons uiteindelijk naar de absolute top van het Softbal in Nederland moet brengen. Een prachtig doel waar we in de donkere dagen voor de kerst 2013, trainend in de hal, zelfs nog niet eens voorzichtig van durfden te dromen’.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.