Albatros blijft Overgangsklasser en huldigt kampioenen

26 mei 2014
Albatros blijft Overgangsklasser en huldigt kampioenen

ZWIJNDRECHT - Het zijn drukke tijden bij de korfbalvereniging Albatros. Immers, de viering van de  60ste verjaardag van de club staat voor de deur, evenals het jeugdkamp en het schoolkorfbaltoernooi. Afgelopen zaterdag moest er ook nog eens gewoon gekorfbald worden en konden vier nieuwe kampioenen gehuldigd worden.

F1 was zaterdagochtend vroeg al uitgeslapen, want tegenstander Vriendenschaar F3 werd met maar liefst 23-2 verslagen. Hulde voor de tegenstander die ondanks alles positief bleef, maar de bloemen en taart waren er voor Belle, Evi, Jesse, Lars, Sofie en hun trainers Dennis, Leonie en Timon.
 
B3 maakte het wel heel spannend tegen PKC B6. Een 6-7 achterstand werd gelukkig nog op tijd omgebogen naar een 8-7 voorsprong, dus ook feest voor Demi, Iris, Kayra, Lisa, Maarten, Marjolein, Mischa, Monique, Sven en coach Martijn.
 
De dames van A4 keerden teleurgesteld terug van hun verloren uitwedstrijd bij Triade A1 om vervolgens te horen dat concurrent Vriendenschaar punten had laten liggen waardoor het team van Laura en Robin toch kampioen werd. De kampioensfoto met de dames, die dus super presteerden in een gemengde poule, zal nog gemaakt gaan worden.
 
Senioren 5 nam bij GKV 4 een ruime voorsprong (2-7) en kon de touwtjes aan het eind laten vieren. De wedstrijd werd met 9-11 gewonnen en zodoende was, na het kampioenschap in de zaal, ook deze titel binnen voor het team van coach Annelies Lagarde.
 
In Hoevelaken had het vlaggenschip de opdracht om minimaal een punt tegen Telstar te halen om ook volgend jaar in de Overgangsklasse te spelen. Albatros kwam wel met 1-0 achter, maar pakte daarna het initiatief en maakte haar bedoelingen duidelijk. Bij rust leidde Albatros al met 5-9 en de voorsprong werd in de tweede helft makkelijk uitgebreid naar 6-12. Via 9-16 werd de eindstand 14-20 en was de opdracht vervuld en kon er een terecht feestje gevierd  worden.  Aanvoerder Leon Teunissen werd topscorer met acht treffers, terwijl clubtopscorer Koen Huyser zes treffers aan zijn totaal kon toevoegen.
 
Opmerkelijke uitslagen van afgelopen zaterdag waren de prima 15-11 winst van A3 op Volharding A1 en de 4-11 winst van F2 dat binnenkort ook het kampioenschap gaat vieren. 
 
Op 29, 30 en 31 mei viert de Zwijndrechtse korfbalvereniging haar 60 jarig bestaan met tal van activiteiten voor leden en hun families, oud-leden en supporters, voor jong en oud.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.