Beeball dag doorslaand succes bij HSV Zwijndrecht

02 juni 2014

Zwijndrecht - Het zoemde afgelopen weekend van de Beeballers  op het veld van Honk – en Softbalvereniging Zwijndrecht.

Ruim 200 kinderen genoten van het spelletje Beeball, smulden pannenkoeken en ontdekten de stormbaan.

Als vliegen op de stroop werd de pitcher van het Nederlands team , Kevin Heijstek, na afloop van de door hem geleidde warming up, bedolven onder de jeugd die overal een handtekening op wilde.  

 

Een mega warming up met de beste pitcher van het Nederlands team. Wie wil dat niet?

De Zwijndrechtse professionele honkballer, die ooit als Beeballer bij Zwijndrecht begon, leidde deze warming up en was positief verrast.  Heijstek: Ik ben toch wel wat gewend maar dit sloeg werkelijk alles. Een warming up voor 200 enthousiaste speler is iets dat ik niet meer ga vergeten.

Ze deden ook allemaal heel goed mee. Ok, er was gezegd dat ik wat handtekeningen kon gaan zetten. Dat werd een regelrecht gekkenhuis want ik werd bedolven met petten, knuppels, shirts en de door de organisatie uitgedeelde fun-kaart waar een apart hokje voor handtekening was gemaakt.

Slim, want ik heb heel wat van die kaarten gezien en getekend.  Ik vond het super om te doen omdat alle kinderen super enthousiast zijn en daarbij een hartstikke leuke dag beleven. Als ik daarin een steentje kan bijdragen met mijn aanwezigheid, maakt dat me gelukkig. De gekste plaats waar ik mijn naam op heb gezet zijn de beide armen van een 5 jarige speler met een permanent marker. Deze jongen zal nog lang aan mij worden herinnerd’.

2 gelukkigen die met de international Heijstek op de foto mochten

De 7 jarige Stella  (HSV Zwijndrecht) vond het een topdag: ’De wedstrijden waren echt leuk en ik vond de stormbaan helemaal geweldig’. 

Eva van de Helm (8): ‘Ik vond het heel spannend dat het bij mij op de club was en dat er zoveel kinderen waren.

We hadden zelfs een meneer uit Honkbal 1 die ons de hele dag begeleidde (Kevin van Nederpelt). Wat mij betreft mag er bij elke wedstrijd wel een tentje met pannenkoeken staan’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de pannenkoeken vonden gretig aftrek

Begeleider en eerste teamspeler Kevin van Nederpelt voelde zich vereerd om een team te mogen begeleiden:’ De Internationale beeball dag op hsv zwijndrecht was een hele ervaring voor me omdat het de eerste keer was dat ik met de majors (beeball) mee heb geholpen.

Het was voor de kinderen spannend maar ook voor mezelf.  Ik wist niet wat ik moest verwachten en eenmaal op de club met zoveel kinderen met gespannen gezichten en glimlach..Tja wat wil je dan nog meer als begeleider? 

Het was een geweldige dag waar de kinderen hebben genoten. Ik heb mooie honkslagen en vangballen gezien en vele home runs. Met name de lach op het gezicht deed me goed. De grootste clown van allemaal was de teambegeleider van het Franse team die als scheidsrechter zulke briljante caperiolen, met armen en benen, uithaalde dat de kinderen van het lachen pijn in de buik kregen.

We hadden hem in de eerste wedstrijd als scheidsrechter en bij de laatste wedstrijd hadden de kinderen het er nog over. Dat is het gevoel dat me heel blij maakt. Lol maken, het spelletje spelen en je best doen, genieten. In één woord ‘fantastisch’.

de Franse scheidsrechter en begeleider die met zijn acties een extra dimensie aan het toernooi gaf

Een van de organisatoren en clubman Pim Bezemer omschreef de dag als een ‘droomdag’.

Alles liep volgens het draaiboek. Er ging helemaal niets mis. Het meest schokkende waren de 8 pleisters die de EHBO moest plakken.

Het hoofd van de kantine, Willem Verkerk, stond aan het eind van de dag letterlijk met lege handen: ‘De hele limonade, snoep, hamburger -en fruitvoorraad is op’. Er is helemaal niets meer in. Dat heb ik nog niet meegemaakt. We hadden precies genoeg’.

Het bleek ook een gouden greep om een stand met pannenkoeken, gebakken door een grote groep ouders, neer te zetten. Met de fun-kaart konden de kinderen een pannenkoek ophalen, activiteiten doen, drinken halen, fruit eten enz. Enz.

Bij een volle kaart lag er een ijsje klaar. Het zal niemand verbazen dat er na verloop van tijd ook geen pannenkoek en geen ijsje meer te krijgen was.

Zodra het kon werd de stormbaan bezet met spelers die zich naar hartenlust konden uitleven op de grote kussens.

Het succes van deze dag smaakt kennelijk naar meer want vast staat dat volgend jaar, in het jubileumjaar van HSV Zwijndrecht (50 jarig bestaan), de Beeball dag een vervolg zal krijgen. Inmiddels hebben zich diverse nieuwe leden bij HSV aangemeld die deze week (woensdag 16.00 uur) al direct het veld in kunnen om mee te doen.

Aan het eind van de dag waren er alleen winnaars. Iedereen ging namelijk apetrots en met een medaille en een zak met verassingen huiswaarts.

 

 

 

Pim Bezemer beloonde na afloop iedereen met een medaille. Er waren alleen winnaars

De vereniging kan tevreden zijn met de enorme groep vrijwilligers (35) die zich voor deze geweldige dag hebben ingezet. Voorzitter van de organisatie, Desiree Valten, kijkt met veel genoegen terug op de dag:’

Het is voor een club goud om zo’n enorm aantal vrijwilligers te hebben die iets willen betekenen. We gaan volgend jaar het nog leuker, spannender en lekkerder maken. Dan zal er naast een bekende honkballer ook een speelster uit het Nederlands Softbalteam zijn om handtekeningen uit te delen.

Dan hebben we ook een topper van het vrouwelijk geslacht’.

 

 

 

 

Kevin Heijstek werd bedolven onder de handtekeningjagers

Aanstaande woensdag staat de volgende Beeballtraining op het programma.

Tussen 16.00 en 18.00 uur gaan de Majors en de Rookies verder bouwen aan hun toekomst, die misschien wel net zo succesvol is als die van Kevin Heijstek.

 

 

 

 

 

 

 

Het grootste gedeelt van de vrijwilligers bij HSV Zwijndecht die deze dag tot een succes maakten

foto's: Anneke Thuss-Moes

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.