Nieuwe inrichting voor braakliggende terreinen

11 juni 2014
Nieuwe inrichting voor braakliggende terreinen

ZWIJNDRECHT - De braakliggende terreinen Van Yperen en Koningshof krijgen een nieuwe tijdelijke inrichting. Avontuurlijk spelen, moestuinen, wilde bloemen en kunst zijn voorbeelden van ideeën die door bewoners zijn aangedragen en nog dit jaar worden gerealiseerd. Het college heeft hiertoe besloten om de uitstraling van de terreinen te verbeteren en inwoners te laten profiteren van de tijdelijke inrichting.

Begin dit jaar deed de gemeente een oproep mee te denken over een tijdelijke inrichting voor beide terreinen. Tientallen bewoners en diverse instanties gaven hieraan gehoor en dachten actief mee.

Locatie Van Yperen
Het Van Yperen terrein bevindt zich naast het station en is gelegen tussen de Jan Steenstraat en het spoor. De nieuwe inrichting voor het terrein is tot stand gekomen dankzij een grote inbreng van bewoners, belanghebbenden en kinderen van de Margrietschool. Op het terrein worden de volgende zaken gerealiseerd: wilde bloemen, moestuinen, jongerenontmoetingsplaats (JOP) en ruimte voor avontuurlijk spelen en verblijven (wandelen, bankjes, gras).

Locatie Koningshof
De locatie Koningshof (voormalige Koningskerk) bevindt zich op de hoek van de Koninginneweg en de Burgemeester Jansenlaan. De gemeente en Vof Koningshof (Woonkracht10 en ERA Contour) willen de uitstraling van dit terrein verbeteren door het plaatsen van een kunstobject. Het object bestaat uit vijf projectborden in de vorm van een vijfhoek. Op de borden worden diverse kunstuitingen tentoongesteld. Bij de invulling hiervan worden bewoners betrokken. De Koningshof krijgt hiernaast een groenere uitstraling. De bouwhekken aan de zijde van het bestaande wooncomplex Koningsplein worden vervangen door een afscheiding die bestaat uit houten palen met gaaswerk en voorzien van klimplanten.

Realisatie
Op 24 juni bespreekt de gemeenteraad de voorgestelde plannen en de noodzakelijke financiële middelen. Later volgt een formeel besluit. Bij een positief besluit start de gemeente kort voor of direct na de zomervakantie met de werkzaamheden op beide locaties.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.