Desiree Storm Nederlands Kampioene op de Balk

16 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Desiree Storm Nederlands Kampioene op de Balk

ZWIJNDRECHT - Zondag 15 juni heeft Desiree Storm, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, met overtuiging op balk de nationale titel veroverd bij de in Hoofddorp gehouden Nederlandse Kampioenschappen individueel toestelturnen.

De in categorie jeugd-N2 van de 1ste divisie uitkomende Desiree had zaterdags ervoor reeds met 52,858 pnt. beslag gelegd op het zilver van de meerkamp. Naast balk had zij zich in de toestelfinales ook geplaatst op de onderdelen brug en sprong. Op brug kwam zij slechts 0,033 pnt. te kort voor het brons en kwam als vierde uit de strijd. Op sprong eindigde zij als vijfde.

In de meerkamp van de categorie jeugd van 1ste divisie kwam Faye Boorsma in de meerkamp slechts een weinig te kort voor het eremetaal. Met 48,567 pnt. werd zij vierde. Met dit resultaat wist zij zich wel te plaatsten voor alle vier de toestelfinales. Op sprong revancheerde zij zich door beslag te leggen op het brons. Op vloer werd zij vijfde, brug zevende en op balk achtste.

In deze zelfde klasse kwam ook Bridget Hogeweg in actie. Zij eindigde in de meerkamp op een zeventiende plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.