O&O grossiert in eremetaal bij NK's

23 juni 2014
O&O grossiert in eremetaal bij NK's

ZWIJNDRECHT - Met zeventien nationale titels, dertien zilveren en zestien bronzen medailles heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O een opmerkelijk prestatie geleverd bij het in het Rotterdamse Ahoy gehouden turnevenement “Fantastic Gymnastics”.
Tijdens dit grootse evenement waaraan duizenden turners en turnsters deelnamen werden onder andere de Nederlandse kampioenschappen van diverse disciplines verwerkt. O & O had haar vertegenwoordiging bij het toestelturnen heren en dames alsmede bij de  ritmische gymnastiek

Het leeuwendeel van het eremetaal kwam op conto van de jongens/herenselectie. De mannen namen van het totaalresultaat  maar liefst zestien gouden, tien zilveren en negen bronzen medailles voor hun rekening.
Nationaal kampioen in de meerkamp bij de senioren van de eredivisie werd Bart Deurloo. Met maar liefst zes punten verschil op zijn concurrent Casimir Schmidt van PAX-Haarlemmermeer greep hij met overmacht het goud. Zijn puntentotaal kwam uit op 89. In de toestelfinales lag Bart vervolgens beslag op het goud van voltige en liet zich het zilver omhangen van brug en rek. In de meerkamp was het brons voor zijn clubgenoot Bouwdewijn de Vries. In toestellenstrijd van deze zelfde categorie was er goud op ringen en brons op rek voor Karl Kosztka en tweemaal zilver voor Anthony van Assche op de onderdelen voltige en ringen.

Frank Rijken bond de strijd aan in de junior-II-klaase.  Hij werd met 82,50 punten meerkamp-kampioen en werd vervolgens in de toestelfinale kampioen op vloer, brug en ringen. Op voltige eindigde hij op de tweede plaats.
Jordi Hagenaar liet van zich spreken bij de pupillen van de talentendivisie. Hij pakte de meerkamptitel met 110,45 pnt. en liet zich het goud smaken op de toestellen voltige, ringen en rek en het zilver op de onderdelen vloer en brug.

In de jeugdcategorie van de eredivisie waren er geen meerkampsuccessen te bejubelen. Revanche werd genomen in de toestelfinales. Martin Mange  veroverde goud op voltige, zilver op brug en brons op ringen. Bradley Noordzij kwam tot een gelijk resultaat maar dan met goud op ringen, zilver op rek en brons op vloer. Gijs Peeters ging voor het goud op sprong en het brons op rek. Het plaatje werd compleet gemaakt  door Sjoerd van Veldhuizen en Wesley de Haas met brons voor Sjoerd op voltige en brons voor Wesley op sprong.
Dyon Purperhart had zijn NK in de junior-I-klasse van de 1ste divisie. Hij werd Nederlands kampioen op voltige en werd derde op ringen. Remy Makram kwam uit bij junioren-II van de 1ste divisie. Hij pakte de titel op brug en werd derde op voltige.
De jeugdige Gijs Franken wist in de benjamincategorie van de talentendivisie door te dringen tot de nationale eindstrijd. Met een fraaie score 111,35 pnt. bezette hij de tweede plaats van het erepodium.

Bij het meisjes/dames  toestelturnen schreef Naomi Visser clubgeschiedenis door als eerst in de 95-jarig clubhistorie door te dringen tot een Nederlands kampioenschap van de eredivisie. Bij deze primeur was Naomi ook nog eens succesvol. Zij behaalde brons op de meerkamp,  alsmede brons op de toestellen vloer, brug en balk.

De afdeling ritmische gymnastiek liet zich ook niet onbetuigd. De meisjes waren vooral succesvol in het duo- en groepswerk.
Bij de benjamins pakte het duo Faja van Berkel/Lente Zwaal de nationale titel met de  hoepelcompositie en werd tweede met onderdeel touw. Het koppel Tessa van de Bergh/Tessa de Vroomen beklommen tot tweemaal toe het erepodium bij de pre-junioren. De dames werden tweede op het onderdeel lint en derde op het onderdeel touw. Op het onderdeel lint was het brons voor het koppel Mea Dijkstra/Ilse van Dam
Bij de groepsoefeningen waren de RG-dames eveneens succesvol. Zowel bij de junioren als bij de
pre-junioren verdienden zij met hun hoepel/lintcompositie een bronzen medaille.
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.