Kiboe-hoeve strijdt tegen zwerfafval met uitgifte afvalgrijpers

26 juni 2014
Kiboe-hoeve strijdt tegen zwerfafval met uitgifte afvalgrijpers

ZWIJNDRECHT - Vanaf zaterdag 5 juli kan iedereen die zich stoort aan het zwerfvuil in Zwijndrecht een gratis afvalgrijper ophalen bij kinderboerderij de Kiboe-hoeve. Met deze grijper wordt het schoonmaken én houden van straat, buurt of wijk een stuk gemakkelijker en leuker.

Zwerfafval is een veelvoorkomend en groeiend probleem. Naast dat het de wijk ontsiert, kost het opruimen ervan veel geld en is het ook nog eens slecht voor het milieu. De gemeente Zwijndrecht investeert in het schoonhouden van de gemeente, maar heeft voor een echt schone leefomgeving ook de hulp van haar inwoners nodig. Dit kan heel eenvoudig door zelf het goede voorbeeld te geven en afval niet op straat te gooien. Daarnaast kunt u met behulp van een afvalgrijper uw eigen stoep, straat, plein of zelfs buurt schoonmaken. Zwerfafvalpakken kan alleen of samen met de buren, tijdens het uitlaten van de hond of het joggen door het park. In de praktijk blijkt dat in een schone buurt minder afval weggegooid wordt. Met een kleine schoonmaakactie kan dus een grote en blijvende verandering in gang gezet kan worden.

Gratis afvalgrijper
Heeft u interesse in een afvalgrijper? De medewerkers van de kinderboerderij helpen u hier graag mee. Vanaf 1 juli heeft kinderboerderij de Kiboe-hoeve nieuwe openingstijden. Op werkdagen is de kinderboerderij van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend, op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.