Basisschool 'de Notenbalk' viert 25 dagen lang feest

30 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Basisschool 'de Notenbalk' viert 25 dagen lang feest

ZWIJNDRECHT - Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de school, wordt er op basisschool 'de Notenbalk' 25 dagen lang feest gevierd. De feestweken zijn officieel geopend met een aftelkalender voor 25 dagen. Bij de vlaggenmast werd de oude schoolvlag in de oorspronkelijke kleuren geel en blauw gehesen door Marcella Vink, die 25 jaar geleden als 4-jarige op De Notenbalk kwam en wiens dochters nu de school bezoeken.

Zij deed dit samen met Anneke van de Pol, die bij de opening van de school lerares was. Ook werd de jubileumvlag met de namen van alle leerlingen gehesen door Savannah en Louise, samen met Ad Vos, algemeen directeur van Stichting PCOAZ. Na deze officiële handelingen zongen de kinderen een vrolijk lied met de titel ‘Feest!’.

In de eerste feestweek stonden de kinderen van de peuterspeelgroep van SKZ en groep 1 t/m 4 in de schijnwerpers. In samenwerking met ToBe zijn  dansjes ingestudeerd en voor de ouders gepresenteerd. Ook genoten zij van een erg leuke theatervoorstelling. De week werd afgesloten met een sponsorloop. Verbluffend om te zien hoeveel rondjes van 60 meter ook de jongste leerlingen wisten te rennen. De opbrengst is voor een speeltoestel voor de school, als herinnering aan het jubileum.

De leerlingen van groep 5 en 6 maken deze week met boomwackers een creatief ‘notenlied’ en een reis door muziekstijlen. Op vrijdag 4 juli vanaf 10.00 uur is de sponsorloop voor de groepen 5 t/m 8. Er kan nog steeds gesponsord worden voor het speeltoestel.

Tijdens de derde feestweek staan groep 7 en 8 in de muzikale spotlights. Zij zullen een ‘notenrap’ presenteren en met elektronische dansmatten aan de slag gaan. Die ochtend mogen alle groepen zich daarop uitleven! De leerlingen van groep 8 sluiten de week af met een verrassend programma voor hun ouders als afscheid van de school.

Onder het motto ‘wie jarig is trakteert’ loopt er een maand lang een statiegeldflessenactie voor een project van WEM Nederland: de bouw van een school in Congo. De tussenstand van de opbrengt is € 500,- en dit bedrag zal zeker nog stijgen.

In de laatste schoolweek zal De Notenbalk de feestperiode afsluiten en een jubileumkrant uitbrengen. Op de website www.notenbalk-zwijndrecht.nl is al het nieuws te volgen.

Foto’s:
Jubileum 1: Directeur PCOAZ Ad Vos hijst de jubileumvlag van De Notenbalk met Savannah en Louise Vink
Jubileum 2: Alle leerlingen van De Notenbalk op het plein bij de start van de 25 jubileumfeestdagen
Jubileum 3: Ook de jongste kleuters van De Notenbalk rennen veel rondjes tijdens de jubileumsponsorloop voor een goed doel

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.