Welpen van Scouting Panoord doen mee aan de Jungledag van regio ‘Rond de Biesbosch’

30 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Welpen van Scouting Panoord doen mee aan de Jungledag van regio ‘Rond de Biesbosch’

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag 28 juni vond in regio ‘Rond de Biesbosch’ de jaarlijkse Jungledag plaats. Deze dag is een bijeenkomst van de welpen (7-11 jaar) van alle scoutingverenigingen uit de regio en staat in het teken van spel en samenwerking. Ook de welpen van Scouting Panoord deden hier aan mee en hebben een erg leuke dag beleefd. Samen met ruim 100 andere welpen zorgden zij ervoor dat het water in de jungle weer schoon werd en dat ze zelf helemaal ‘waterproof’ werden.

Om twee uur ’s middag begon de dag. Toen de welpen arriveerden bij de Jungle dag bleek dat het water in de jungle wordt verontreinigd door een stel schatzoekers. Hun boot lekte olie en dat was ook in de Talaab poel terecht gekomen. Daardoor had Malchi moeite met ademen. De welpen besloten om Malchi te helpen en gingen samen met Jacala ervoor zorgen dat het water weer helemaal schoon werd. Daarvoor moesten de welpen echter eerst zelf helemaal waterproof worden.

De rest van de middag stond in het teken van spelletjes om waterproof te worden. De kinderen moesten o.a. een hindernisbaan lopen, een waterleiding maken, verschillende knopen maken, etc. Rond half vijf was de dag ten einde. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag voor alle kinderen.

De Jungledag brengt welpen in contact met andere welpen uit hun regio. Zo leren welpen samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de welpen, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.