Softbalsters HSV Zwijndrecht kennen geen genade

01 juli 2014

ZWIJNDRECHT - Na een paar lastige wedstrijden waarin de eerste verloren wedstrijden van het seizoen moesten worden geincasseerd en een welverdient vrij weekend hebben de dames van HSV Zwijndrecht de weg naar het kampioenschap op genadeloze wijze voortgezet. Het slachtoffer, Orioles uit Bergschenhoek, werd in slechts 9 innings in 2 wedstrijden van het veld geveegd. Na de 1e inning was de stand opgelopen tot 5-0 door 3 honkslagen op rij van Angela Verkerk, Sanne Korpel en Michelle van Bodegom. Zij scoren de eerste drie punten. Het vijftal wordt gecomplementeerd door Minke Blok en Chantal Fehling. In de 2e inning werd de voorsprong door honkslagen van Dayenne Sluijter, Angela Verkerk, Michelle van Bodegom (linkshandig) en Minke Blok uitgebouwd tot 7-0.

Na inning 3 werd het 9-0, wederom door drie honkslagen op rij van de eerste drie slagvrouwen, Angela Verkerk (honkslag nummer 3), Sanne Korpel (haar tweede) en Michelle van Bodegom (ook haar 3e).

In de 4e inning eindigt de wedstrijd via een mercey-rule met 10-0. Chantal Fehling komt door een honkslag op het honk waardoor het 10e punt op de twaalfde honkslag van de wedstrijd op naam van Michelle Bruijn komt.

Coach van der Linden: ‘ Na deze makkelijke overwinning is het altijd zaak om de tegenstander niet te onderschatten in de tweede wedstrijd. We gaan voor het maximum en kennen geen genade. Dat willen we als coaches terugzien in elke wedstrijd. Dat kwam na de makkelijke overwining in wedstrijd 1 ook in wedstrijd 2 terug en daar ben ik zeer tevreden over’.

Wedstrijd 2 duurde 1 inning langer, maar ook deze wedstrijd eindigde met de mercey-rule met 8-1. Het aantal honkslagen was met 6 een stuk minder. Zwitzer:’ De oorzaak daarin ligt in het feit dat je wel de kans moet hebben om een bal weg te slaan. De werpster van de Orioles gooide niet goed en vond met 10 keer 4 wijd en een keer geraakt werpen de juiste zone niet. Het lag beslist niet aan ons want elke bal die dan een keer mooi over de plaat werd gegooid werd dan ook direct het veld in geslagen.  Chantal Fehling gooide de gehele wedstrijd en behaalde haar 6e overwinning en komt daarmee op 6 uit 6.

De zeer snelle Michelle Bruijn geniet met volle teugen van de overwinningen

In inning 2 werden de eerste 4 punten gescoord. Geholpen door 2x 4-wijd (Daniëlle Janssen en Angela Verkerk) zorgen de drie honkslagen in deze inning van Michelle Bruijn, Sanne Korpel en Michelle van Bodegom (twee honkslag) voor in totaal 4 runs.

Zwitzer: ’Orioles maakt haar enige punt van de middag in inning 4 op twee van de in totaal 4 hits. In de gelijkmakende 4e inning scoren wij echter 3 runs. Op 3x vier wijd en slechts 1 honkslag van Minke Blok (twee honkslag) is het Daniëlle Janssen die Minke Blok binnen slaat.

In inning 5 ten slotte maken we ons 8e en laatste punt. Kyra van Genderen met 4 wijd op de honken gekomen, steelt het tweede honk en bereikt het derde honk en de thuisplaat op twee doorgeschoten ballen. Waarna de wedstijd eindigt’.

Angela Verkerk had in deze wedstrijd 4x 4-wijd in evenzovele slagbeurten. Sanne Korpel 3x in 4 beurten.

Beste slagvrouwen aan Zwijndrechtse kant waren Sanne Korpel 1 uit 1, Michelle van Bodegom 1 uit 2, Minke Blok 1 uit 2 en Daniëlle Janssen 1 uit 2. De overige 2 honkslagen kwamen op naam van Nadine van der Loos (1 uit 3) en reeds genoemde Michelle Bruijn (1 uit 3).

Michael Zwitzer kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de beide wedsrtijden: “Al met al twee prima overwinning. In totaal 18 runs, 18 honkslagen en slechts 1 veldfout. Om in voetbaltermen te blijven hebben we Orioles geen kansen gegeven om in de wedstrijd te komen. Onze pitchers heersten en aanvallend hebben we het prima gedaan. Vier belangrijke punten die we hoogstwaarschijnlijk meenemen naar de promotiepoule. Mocht Orioles volgende week zelf een keer winnen van Storks of mochten wij 1 van onze twee wedstrijden winnen van Neptunus (uit), dan is Orioles naast Zwijndrecht, Storks en Hoofddorp Pioniers de vierde ploeg die deelneemt aan de promotiepoule.

Sanne Korpel zal na deze honkslag makkelijk het 1e honk bereiken

Uit de eerste klasse A zullen Almere ’90 (Almere), Amsterdam Pirates 2 (Amsterdam), Caribe (Groningen) en DVH (Amstelveen) zich melden in de promotieronde. Een hele knappe prestatie na een iets mindere periode in de afgelopen weken’.

Foto's Irene Korpel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.