Softbalsters HSV Zwijndrecht gaan nu voor 'Het Echie'

07 juli 2014

De Softbalsters van HSV Zwijndrecht hebben het eerste gedeelte van het fantastische seizoen afgesloten met 2 klinkende overwinningen op het Rotterdamse Neptunus. (15-6 en 10-3).

Vanaf aanstaand weekend gaat het voor het team van de beide coaches, Michael Zwitzer en Rob van der Linden, voor ‘het Echie’ in de promotiepoule waar uiteindelijk het kampioenschap in de 1e klasse en een plaats in de Silver lique bemachtigd kan worden.

Zwitzer:’ Ik ben er normaal gesproken geen voorstander van om individuen uit mijn team te complimenteren, maar deze week wil ik daar, zonder iemand anders tekort te doen, toch een uitzondering op maken.

Dit weekend stak Michelle van Bodegom er met kop en schouders boven uit. Met 5 honkslagen uit 6 beurten en 3x 4-wijd, 3 gescoorde runs, 3 RBI’s en een foutloze verdediging met onder andere een prachtig dubbelspel was zij de dragende kracht achter de 2 overwinningen op Neptunus’.

Foto: Michelle van Bodom knalt de bal weg voor een van haar honkslagen, terwijl coach van der  Linden op de achtergrond meekijkt.

In de eerste wedstrijd gooide Nancy van der Ham bijna de gehele wedstrijd. Chantal Fehling nam als relievster de laatste nul voor haar rekening. Er werden maar liefst 13 honkslagen geslagen en het Zwijndrechtse veld speelde foutloos. Na de 5e inning trad de Mercey Rule in werking waardoor de 15-6 overwinning een feit werd. Nog voor de Rotterdamse dames met hun ogen hadden geknipperd was de voorsprong in de 1e inning al tot 6-0 opgelopen.

In twee slagbeurten, waarbij bijna ieder lid van het team voor een honkslag zorgde was het definitieve verschil al gemaakt (10-0). Zwitzer:’ Het was een genot om te zien dat alles lukte’. Doordat het team elkaar steeds verder hielp op de honken had de wedstrijd wel iets weg van een spelletje Domino. Zodra de eerste steen was gelegd kwam de volgende speelster aan slag en zorgde er voor dat de tweede speelster een of twee honken verder kwam, net zo lang totdat alle ‘stenen’ over de thuisplaat kwamen, zonder om te vallen vanzelfsprekend. In de 3e inning was er even en Rotterdamse opleving waardoor de stand tot 12-5 werd teruggebracht. Nadat Daniëlle Janssen (inning 4) en Sanne Korpel en Michelle van Bodegom (inning 5) de score tot 15-6 hadden laten oplopen werd Neptunus uit haar lijden verlost door de Mercey Rule en de wedstrijd eindigde.

Beste slagvrouwen: Michelle van Bodegom 4 uit 4, Sanne Korpel 2 uit 3, Daniëlle Janssen 2 uit 3, Angela Verkerk 1 uit 2 en Kelsey Huijzers 1 uit 2.

Foto: Nancy van der Ham had op de heuvel in de eerste wedstrijd een groot aandeel in de overwinning

In de tweede wedsrijd, die 7 innings duurde, gooide Denise Theulings  de gehele wedstrijd. Er werden maar liefst 14 honkslagen geslagen. De koploper kreeg daarbij ook nog eens hulp van de Rotterdamse werpster die met 8 keer 4 wijd er niet echt veel van bakte. Toch kwam HSV met 0-2 achter doordat Neptunus in de 1e inning 5 van hun 9 honkslagen produceerde.

Van der Linden: “ In inning 5 bouwen onze voorsprong verder uit van 3-4 naar 3-7. Nadine van der Loos en Dayenne Sluijter, allebei door een honkslag op het honk gekomen, worden door een honkslag van Angela Verkerk over de thuisplaat gebracht. Kyra van Genderen scoort de 3-7 als ze door Sanne Korpel wordt binnen geslagen.

In inning 5 vindt tevens ook het hoogtepunt van de wedstrijd plaats. Michelle van Bodegom vangt een zeer lastig bal op uitstekende wijze, twijfelt niet maar zet een prachtig dubbelspel in samen met eerste honkvrouw Angela Verkerk.

De arme Rotterdamse ploeg ging in inning 8 zoals men dat in de Honk- en Softbalwereld zo treffend noemt “three up, three down”, waarbij 3 slagvrouwen zonder enige vorm van kans op een slagbal de dug-out op moeten zoeken.

In de laatste slagbeurt krikken de Zwijndrechtse dames de stand op van 3-8 naar 3-10 en dat is tevens de eindstand. Minke Blok scoort het 9e punt en Daniëlle Janssen het 10e punt op een honkslag van Nadine van der Loos (haar derde). Beste slagvrouwen: Nadine van der Loos 3 uit 5, Dayenne Sluijter 3 uit 5, Kyra van Genderen 2 uit 4, Minke Blok 2 uit 4, Angela verkerk 1 uit 2 en Michelle van Bodegom 1 uit 2.

Voor de Zwijndrechtse dames begint na deze 22 overwinningen (van de 24 wedstrijden) en 216 runs voor en slechts 79 tegen het seizoen pas echt. In de promotiepoule, waar alle tot nu toe gescoorde punten mee blijven tellen, gaan ze met nog 7 tegenstanders (3 uit de eigen poule en 4 uit de 1e klasse A) uitmaken wie er de titel in de 1e klasse pakt en volgend seizoen in de de Silver Lique mag uitkomen. Van der Linden;” Het meest onzekere van het geheel is dat de ploegen uit de andere 1e klasse onze naaste achtervolgers zijn. Dat zijn teams die we niet of nauwelijks kennen. Dat maakt het, naast een sprong in het onbekende, ook een zeer aantrekkelijke uitdaging’.

Zwitzer:’ De weg is nog lang, maar met zo’n geweldige reeks zullen we er alles aan doen om op het bovenste treetje van het podium te blijven staan. Zondag 13 juli as. starten we de promotiepoule op de eerste plaats met 12 gespeeld en 20 punten. In totaal 5 punten voorsprong op nummer 2 Almere ’90 en 8 punten voor op de nummers 3 (Amsterdam Pirates 2) en 4 (Caribe). De voorsprong op de teams die uit onze eigen poule komen, (Pioniers Hoofddorp, Orioles Bergschenhoek en Storks uit Den Haag) is normaal gesproken onoverbrugbaar.

Denise Theulings gooide de gehele 2e wedstrijd tegen Neptunus.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.