Waarborging veiligheid rangeerterrein Kijfhoek uitgangspunt alle betrokken partijen

27 maart 2014
Waarborging veiligheid rangeerterrein Kijfhoek uitgangspunt alle betrokken partijen

ZWIJNDRECHT - De Gemeente Zwijndrecht heeft met het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), ProRail en vervoerder DB Schenker afspraken gemaakt over rangeeremplacement Kijfhoek. Dat is de uitkomst van het overleg tussen partijen dat vorige week plaatsvond.

Veiligheidsprocedures en spelregelkader
Betrokken partijen hebben besloten een spelregelkader op te stellen waarin de afspraken zijn vastgelegd over de werkwijze op Kijfhoek. Dit spelregelkader is eind april gereed. Tot die tijd houden ProRail en DB Schenker de reeds gemaakte operationele afspraken over de veiligheidsprocedures in stand. de operationele afspraken betreffen dan met name de locaties waar gevaarlijke stoffen op het terrein worden opgeslagen en het voorkomen van druppellekkages. Dit zijn afspraken voor de korte termijn,De oplossing voor de lange termijn ligt in een nationale aanpak voor emplacementen waarbij overheid en bedrijfsleven samenwerken aan veiligheid.

Veiligheid staat voorop
De afspraken zijn gemaakt naar aanleiding van de uitspraak van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die vernietigde vorige maand enkele aanvullende veiligheidsvoorschriften die eerder op verzoek van de gemeente Zwijndrecht waren opgesteld.

de afgelopen twee jaar is veel geinvesteerd in de veiligheid van het rangeerterrein. er mis een pakket aan maatregelen en voorzieningen getroffen dat er voor zorgt dat Kijfhoek voldoet aan een verantwoordt veiligheids niveau. De uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtaspraak heeft hierop geen betrekking. Zo blijft er op het rangeeremplacement continu bedrijfsbrandweer aanwezig. ook is de informatievoorziening verbeterd, waardoor het bij een incident snel inzichtelijk is waar welke gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. Naast deze maatregelen gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen stringente eisen. Er zijn internationale en nationale regels die ervoor moeten zorgen dat gevaarlijke stoffen veilig worden vervoerd.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.