Softbalsters HSV Zwijndrecht ook in promotiepoule onnavolgbaar

15 juli 2014

ZWIJNDRECHT - De Softbalsters van HSV Zwijndrecht zijn de wedstrijden in de promotiepoule met 2 overwinningen (2-8 en 4-16) uit tegen DVH uit Amstelveen uitstekend begonnen. Deze nieuwe fase in de jacht op de titel in de 1e klasse bracht wel de nodige spanning mee.

Zwitzer:’ De start tegen DVH was moeizaam. De ploeg leek gespannen omdat het nu dus om het “echie” gaat. We waren aanvallend in het begin vleugellam en verdedigend maakten we wat onnodige en vooral ongebruikelijke foutjes’.

Zwitzer en van der  Linden, de beide coaches, kozen in de eerste wedstrijd voor Nancy van der Ham op de heuvel. Zij gooide 7 innings en kwam niet echt in de problemen.

Het was met name de souplesse en swingende slagkracht die in het begin ontbrak. Van der Linden:’ Ik geloof niet dat er sprake was van knikkende kniën maar in het eerste gedeelte van de wedstrijd was het team onherkenbaar. We sloegen, op Minke Blok na, zogenaamd geen deuk in een pakje boter waardoor we pas in de 3e inning de 0-1 achterstand konden rechttrekken’.

Toen dat gebeurde was het ijs gebroken en liepen de Zwijndrechtse dames over de Amstelveense tegenstander heen, ook al was het totaal van 9 honkslagen iets onder het Zwijndrechtse gemiddelde.

Minke blok was met haar inside-the-parc-homerun een van de uitblinkers van de wedstrijd

De inhaalrace werd ingezet door Dayenne Sluijter die over de thuisplaat kwam door een prachtige stootslag van Kyra van Genderen, gevolgd door een honkslag van Angela Verkerk. In de 4e inning werd de gelijkmaker uitgebouwd tot een comfortabele voorsprong. Een grabbelende korte stop van de Amstelveners greep drie keer mis waardoor zowel Minke Blok als Chantal Fehling over de thuisplaat kwamen. De doodssteek kwam echter in de inning 5 waar ook het hoogtepunt van de hele middag in zat.

De in een blakende vorm stekende Minke Blok sloeg de bal  met een line drive over de linksvelder heen waardoor er bij haar kennelijk een oerkracht vrij kwam en zij in no-time een inside-the-park-homerun liep en in  haar rondje Michelle van Bodegom meenamen. In de gelijkmakende 5e inning sputter DVH nog even tegen door hun tweede punt te scoren (2-5). Van der Ham liet het echter niet meer toe dat de tegenstander terug in de wedstrijd kon komen. In de 6e inning werd het definitieve verschil gemaakt. Chantal Fehling, Daniëlle Janssen en Kyra van Genderen komen door een twee honkslag van Angela Verkerk over de thuisplaat en bepalen de eindstand op 2-8.

Beste slagvrouwen aan Zwijndrechtse kant: Minke Blok 2 uit 3, Kyra van Genderen 1 uit 2, Michelle van Bodegom 1 uit 3 en Chantal Fehling 1 uit 3

Dat de spanning er vanaf was, bleek direct in de tweede wedstrijd. Met Denise Theulings op de heuvel werd het verschil in de 1e inning al direct gemaakt. Het aantal honkslagen kwam uit op 13. Na de 1e inning was de stand al 0-5 in Zwijndrechts voordeel. Met honkslagen van Jeugd international Kelsey Huijzers, Michelle van Bodegom, Daniëlle Janssen en Nadine van der Loos (3 honkslag) en opnieuw Minke Blok leek de voorsprong al direct onoverbrugbaar. Toch kwamen de Amstelveners even terug door 3 honkslagen en een zeldzaam veldfoutje.

Nadine van der Loos sloeg over de gehele wedstrijd 5 binnengeslagen punten. Minpuntje van dit weekend is de blessure van Daniëlle Janssen (rug) waardoor ze niet verder kon. Zwitzer:’ Het is te hopen dat Daniëlle er snel weer bij is want ze is na lang blessureleed juist weer lekker bezig en heeft zich weer teruggevochten in het team.

Er komen straks een paar rustweken aan. Dat zal haar rug zeker goed doen.

Nadine van der Loos zorgde voor maar liefst 5 binnengeslagen punten

In de vierde en laatste slagbeurt kwamen maar liefst 7 spelers binnen en werd de uiteindelijke 4-16 overwinning binnengehaald door onder andere 2 vangballen van Kyra van Genderen. Beste slagvrouwen in deze 2e wedstrijd: Michelle van Bodegom 2 uit 2, Nadine van der Loos 3 uit 4, Angela Verkerk 2 uit 3, Minke Blok 2 uit 3, Kelsey Huijzers 2 uit 3 en Daniëlle Janssen 1 uit 2

De Coaches waren achteraf erg tevreden. Zwitzer:’ Ondanks het gespannen en lastige begin waren we duidelijk de beste ploeg, getuige de 24 runs en 22 hits. Pitching was prima verzorgd  en aanvallend waren we een maatje te groot voor de vier werpsters van DVH.

Volgend weekend, zondag 20 juli, vervolgen we om 12.00 uur onze strijd om het kampioenschap in de eerste klasse en komt het reserveteam van Amsterdam Pirates op bezoek op Sportpark Bakenstein. Dan spelen we tegen de huidige nummer twee uit de promotiepoule en dus een ware topper.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.