Rotary aan het werk

12 maart 2012
Rotary aan het werk

ZWIJNDRECHT - Op 16 en 17 maart 2012 organiseert het Oranje Fonds de landelijke, grootscheepse vrijwilligersactie: NL DOET. Afgelopen jaar stak een recordaantal van 300.000 deelnemers de handen uit de mouwen bij ongeveer 6000 verschillende klussen.

Ook de Zwijndrechtse Rotary clubs, Zwijndrecht en omstreken, Waal en Devel en Rotaract (voor leden van 18 tot 30 jaar), hebben gezamenlijk gezocht naar geschikte karweien. De clubs hebben elk hun eigen jaarprogramma en werken zelfstandig aan projecten. Dit jaar is op initiatief van enkele leden meer samenwerking gezocht en gevonden. NL DOET is er één van.

De klussen zijn gevonden in Zwijndrecht. Op 17 maart om 10 uur verzamelen zich 40 leden op de Kiboehoeve. Daar is achterstallig verfwerk aan hokken te doen. 

Een klein deel zal vertrekken naar verzorgingshuis de Lichtkring, waar zij een High Tea ondersteunen.

Het merendeel, 25 mensen, gaat naar het natuurgebied Munikkendevel in het buitengebied van Zwijndrecht, begrenst door Develweg en Kijfhoek. Dit gebied is in beheer bij Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde.  Het werk zelf besteedt zij uit.

“Wij zorgen al goed voor het onderhoud van dit gebied, maar nu zetten deze vrijwilligers de puntjes op de i “, vertelt een blije Marco Vermeulen van de provincie Zuid-Holland. 

De clubs, die bekend staan om hun geldinzamelingen voor het goede doel, steken nu de handen uit de mouwen.  Ze nemen zelf snoeischaren, zagen en (vooral) werkhandschoenen mee.

Laat iedereen straks maar extra genieten van dit stukje Zwijndrecht, vinden de vrijwilligers.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.