Rotaryleden steken de handen uit de mouwen in kader van NL Doet

24 maart 2014
Rotaryleden steken de handen uit de mouwen in kader van NL Doet

ZWIJNDRECHT - De Rotaryclubs van de Zwijndrechtse Waard hebben afgelopen zaterdag in het kader van NL Doet samen de handen uit de mouwen gestoken op de Kiboehoeve. Nu eens geen fundraising maar (zwaar) lichamelijke arbeid. Dit geeft niet alleen het zelfde goede gevoel als het organiseren van geld voor goede doelen, maar dit versterkt ook de band met de leden van de serviceclubs onderling.

Een dertigtal leden van de drie clubs (Zwijndrecht, Waal en Devel en de jongerenclub Rotaract) hebben onder leiding van de beheerder van de boerderij diverse werkzaamheden verricht. De Kiboehoeve in Zwijndrecht was dit keer de enige locatie.

Maar daar was ook veel te doen. Diverse hokken moesten worden geschilderd, binnen en buiten. Maar ook hadden het varken en de herten een nieuwe zandvloer nodig. De oude, penetrant ruikende aarde werd afgegraven en met een kruiwagen afgevoerd. Nieuwe verse grond kwam ervoor in de plaats.

Het varken ging daarna met veel enthousiasme de verse grond omwoelen. Het kippenhok, geschonken door een andere serviceclub, werd nu door Rotary geschilderd. Deze samenwerking van de clubs met NL Doet, nu voor de derde keer, begint al een traditie te worden. Mens en dier kijken tevreden terug naar deze dag. “Het smaakt naar meer”, vertelde organisator Joke Verhage.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.