Honkballers HSV Zwijndrecht houden lijfsbehoud in eigen hand

17 augustus 2014

ZWIJNDRECHT - Het cruciale dubbel-duel met Tex Town Tigers hebben de Zwijndrechtse honkballers afgesloten met een deling van de punten. Hierbij sloeg Zwijndrecht een directe aanval van Tex Town Tigers af in de strijd om degradatie te ontlopen. Zaterdag op Bakestein werd een zwaar bevochten 14-11 zege behaald in een wedstrijd waarbij Zwijndrecht hoopte om een minimum aantal werpers te gebruiken, om zodoende ook de volgende dag in Enschede nog voldoende werpers over te hebben. Dat plan mislukte, want de Enschedese ploeg nam onverwacht het heft in hand handen en bouwde tot aan de zevende inning langzaam een 1-8 voorsprong op. Daarna brandde de Zwijndrechtse slagploeg eindelijk los en werd snel de achterstand ingelopen. Cruciaal was de achtste slagbeurt, waarin Jordan Louisa met alle honken bezet een honkslag plaatste waarop drie punten gescoord werden en een 14-9 voorsprong bereikt werd. In de slotfase kon de vierde Zwijndrechtse werper Derrick Isenia uiteindelijk de 14-11 zege veilig stellen. In de tweede wedstrijd, uit in Enschede had coach Marc Verkerk door het verloop op zaterdag weinig verse werpers meer tot zijn beschikking. In een kansloze wedstrijd trok Tex Town Tigers de winst met 13-3 naar zich toe. Hoewel dit resultaat slecht was, overheerste toch tevredenheid over het algehele resultaat in het weekend. De deling met Tex Town Tigers en de eerder vorige week dinsdag gewonnen inhaalwedstrijd tegen Euro Stars (8-0 winst) hebben Zwijndrecht nagenoeg in veiligheid gebracht in de Overgangsklasse. Aanstaande zaterdag speelt Zwijndrecht in Haarlem tegen Sparks en zondag om 14.00 uur op Bakestein de return.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.