Bondscoach Fenner maakt team WK Turnen 2014 met Boudewijn de Vries (O&O) bekend

25 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
Bondscoach Fenner maakt team WK Turnen 2014 met Boudewijn de Vries (O&O) bekend

ZWIJNDRECHT - Mitch Fenner heeft de volgende sporters geselecteerd voor het team dat van 3 t/m 12 oktober 2014 deelneemt aan de WK Turnen in Nanning (China):
-    Michel Bletterman (TSH Heerenveen)
-    Yuri van Gelder (Flik-Flak ’s-Hertogenbosch)
-    Casimir Schmidt (SV Pax Haarlemmermeer)
-    Boudewijn de Vries (O&O/TAG Zwijndrecht)
-    Jeffrey Wammes (Flik-Flak ’s-Hertogenbosch)
-    Epke Zonderland (TSH Heerenveen)
Als reserves zijn aangewezen:
-    Anthony van Assche (O&O/TAG Zwijndrecht)
-    Karl Kosztka (O&O/TAG Zwijndrecht)

Anthony zal met het team meereizen naar de WK. Karl blijft als reserve deel uitmaken van het team tot aan de dag van vertrek naar Nanning.
Bart Deurloo, bij de vorige WK in Antwerpen de beste Nederlandse allrounder met een 14e plaats in de meerkampfinale, is vanwege een polsblessure niet in staat deel te nemen aan de WK in China. Bart: “Natuurlijk baal ik enorm, maar de tickets voor de Olympische Spelen worden pas echt verdeeld in 2015 en 2016.”

Nederland moet zich tijdens dit WK bij de beste 24 landenteams plaatsen om kwalificatie af te dwingen voor deelname met een team aan de WK in Glasgow in 2015.

Delegatie
De turners worden begeleid door hun coaches Bram van Bokhoven (KNGU), Jeroen Jacobs (KNGU), Daniël Knibbeler (KNGU), Jos van Klink (SV Pax Haarlemmermeer) en bondscoach Mitch Fenner. De delegatie bestaat verder uit arts Kasper Jansen, fysiotherapeut Niels Hagen, juryleden Robert van Oort en Vincent Reimering, teamleader Roel Bron, persattaché Janny Vermeule en topsportmanager/ technisch directeur Hans Gootjes die tijdens de WK als delegatieleider zal optreden voor het heren- en het damesteam.

Vervolg voorbereiding
Van 26 t/m 28 augustus is er een trainingskamp in Den Bosch. Een dag later vertrekken 6 sporters naar Italië voor een interlandwedstrijd tegen de teams van Italië, Groot-Brittannië  en België. Deze wedstrijd vindt plaats op 30 augustus in Ancona.
De volgende turners komen daar in actie: Michel Bletterman, Yuri van Gelder, Casimir Schmidt, Boudewijn de Vries, Jeffrey Wammes en Epke Zonderland.

Van 9 t/m 14 september gaat het team, inclusief de reservesporters, voor een trainingskamp naar Engeland waar ook wordt deelgenomen aan de London Open op 13 september. De laatste stage in de voorbereiding vindt plaats in Den Bosch van 19 t/m 22 september.
De ploeg vertrekt op 26 september naar China.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.