Ringdijk gaat volgend jaar op de schop

12 november 2010

ZWIJNDRECHT - De Ringdijk in Zwijndrecht gaat volgend jaar flink  op de schop.  De weg wordt  tussen Stationsweg en Van Schaik heringericht om voorbereid te zijn op de toekomstige verkeersfunctie die omschreven staat in het Gemeentelijk  Verkeer- en Vervoersplan. 

Ook de rotonde op de Stationsweg wordt aangepakt en krijgen fietsers voorrang

Dinsdag 16 november houdt de gemeente een inloopbijeenkomst voor de bewoners langs de Ringdijk.

In dit plan gaat de Ringdijk deel uitmaken van  de Ringstructuur die het verkeer uit het centrum van Zwijndrecht moet gaan weren. Dat betekent dat de Ringdijk meer verkeer te verwerken krijgt. Om dat op een veilige manier te doen, moet de weg anders worden ingericht. Fietsers en voetgangers zullen zoveel mogelijk van de Ringdijk geweerd worden. Ook komen er minder kruisingen om de veiligheid en de doorstroming te verbeteren.

Fietsers en voetgangers van dijk geweerd
Fietsers en voetgangers worden zoveel mogelijk van de dijk geweerd. Zij gaan gebruikmaken van bestaande en nieuwe fiets- en voetpaden binnen- en buitendijks. Voor het gedeelte tussen De Werf en het Maasplein wordt op de plaats van de parkeerstrook en het huidige trottoir een fiets- en voetpad aangelegd. De trottoirs en de dijktrappen op de Ringdijk worden verwijderd, behalve de dijktrap en het trottoir aan de Rotterdamseweg. Tussen de rotonde Stationsweg en de Scheepmakerij komt een nieuw fiets- en voetpad.

Minder kruisingen
Er komen minder kruisingen op de dijk. Zo komt de oprit vanaf de Lindelaan volledig te vervallen. De oprit van de Emmastraat wordt omgevormd tot fiets- en voetgangersverbinding. Ook buitendijks komen er minder aansluitingen. Hier komen wel uitritten, waarbij het verkeer op de dijk voorrang heeft.

Uitvoering in fases
Om de overlast zo beperkt mogelijk te houden, wordt het werk in fases uitgevoerd. De werkzaamheden aan de Ringdijk vinden volgend jaar plaats tussen 1 april en 1 oktober. Dit in verband met de periode dat er gewerkt mag worden aan de Ringdijk, die een primaire waterkering is.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.