Informatiebijeenkomst Ringdijk op 28 november 2011

28 november 2011
Informatiebijeenkomst Ringdijk op 28 november 2011

ZWIJNDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders houdt maandag 28 november 2011 een informatiebijeenkomst over het aangepaste plan voor de herinrichting van de Ringdijk. In samenspraak met een klankbordgroep is een nieuw plan gemaakt. Aanleiding om het plan te herzien, waren de vele opmerkingen die gemaakt zijn tijdens de inspraak vorig jaar.

Naar aanleiding van inspraakreacties zijn onder ander in het plan opgenomen: enkelzijdige fietspaden in rood asfalt op de Ringdijk, veilige oversteekplaatsen voor voetgangers/fietsers en gehandicapten bij de Lindelaan en het Maasplein, maatregelen om de snelheid van automobilisten te verminderen, compensatie van parkeerplaatsen, extra uitrit bij de Lauwers ter plaatse van de Vliestroom en tijdelijk handhaven in verband met parkeren van vrachtwagens bij het Euryzaterrein.
 
Nader onderzoek van fietspad 
Op verzoek van de klankbordgroep wordt bekeken of er nabij de Emmastraat een fietspad kan worden aangelegd, zodat er een betere doorgaande fietsroute richting Hendrik-Ido-Ambacht ontstaat. De besluitvorming over dit specifieke onderdeel wordt nader afgewogen tijdens de behandeling van de Perspectiefnota begin 2012. Het is de bedoeling het fietspad tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de Ringdijk uit te voeren.
 
Klankbordgroep 
Rekening houdend met de inspraakreacties is er een nieuw ontwerp gemaakt. Vervolgens is het ontwerp drie keer besproken met de klankbordgroep. De klankbordgroep bestond uit vertegenwoordigers van verschillende belangengroepen en de wijkplatforms Centrum en Walburg, de fietsersbond, de Voorlichting Advies Commissie, Ondernemersvereniging Oude Maas en de Belangenvereniging Maasboulevard 2.
 
Informatiebijeenkomst 
U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst op maandag 28 november 2011. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in Festino!, aan het Norderstedtplein in Zwijndrecht. Namens het college is wethouder A.T. Kamsteeg (ruimtelijke inrichting) aanwezig. Verder zal de projectleider D. Schipper een toelichting geven op de gevolgde procedure, waarna A. den Dekker, van het ingenieursbureau Drechtsteden, het nieuwe inrichtingsplan toelicht.  
 
Klik hier voor meer informatie.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.