Veiliger maken Kruising Van Schaikstraat - Ringdijk

26 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
Veiliger maken Kruising Van Schaikstraat - Ringdijk

ZWIJNDRECHT - De kruising Van Schaikstraat-Ringdijk wordt veiliger gemaakt. De reden om de kruising aan te pakken is dat er het afgelopen jaar een aantal (bijna) ongevallen zijn geweest. De werkzaamheden zijn gestart op 25 augustus en zijn naar verwachting op 29 augustus afgerond.

Gedurende die periode is dit gedeelte van Ringdijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer zal worden omgeleid.

Veiliger
In overleg met de klankbordgroep en op verzoek van bewoners wordt de kruising aangepast. Er komt een van knipperlichten voorzien zebrapad zodat voetgangers de Ringdijk veilig over kunnen steken. De voorrangssituatie wordt duidelijker gemarkeerd door het aanbrengen van ledverlichting in de bocht en overrijdbare witte wegmarkering.

Omleiding
In periode 25 t/m 29 augustus 2014 wordt de Ringdijk op het gedeelte Van Schaikstraat – Eems afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer naar Hendrik-Ido-Ambacht wordt omgeleid via de Van Schaikstraat en de Burgemeester Slobbelaan. Doorgaand verkeer vanuit Hendrik-Ido-Ambacht wordt omgeleid via de Burgemeester Slobbelaan en de Van Schaikstraat. Verkeer vanaf de Zwijndrechtse kant van de Ringdijk naar de Van Schaikstraat en terug blijft mogelijk.

Het Balkengat en de Oostkeetshaven blijven vanuit Hendrik-Ido-Ambacht normaal bereikbaar. De vooraankondigingen worden reeds op 15 augustus neergezet om het verkeer, gebruikers en bewoners op de werkzaamheden te wijzen.

Informatie:
De bewoners aan de Oostkeetshaven en de Lauwers worden per brief geïnformeerd. Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht op de website van de gemeente www.zwijndrecht.nl. Rechts op de pagina vindt u bij ‘Goed op weg’ de actuele stand van zaken van de werkzaamheden en de tekening voor meer informatie over de aanpassing.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.