Burgemeester bezoekt mevrouw Hamer, mede-grondlegger Florensis

27 juni 2014
Burgemeester bezoekt mevrouw Hamer, mede-grondlegger Florensis

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer is woensdag 25 juni jl. op bezoek geweest bij de 93-jarige mevrouw Hamer sr. Zij is samen met haar inmiddels overleden echtgenoot de heer J. Hamer sr. de grondlegger van het succesvolle gerenommeerde nationale en internationale bedrijf Florensis. Voorheen heette dit bedrijf Hamer-Plant/Hamer-Bloemzaden.
 
Zij heeft de burgemeester bij haar thuis uitgenodigd om te kunnen vertellen hoe zij vroeger samen met haar toen nog toekomstige echtgenoot dit bedrijf aan de keukentafel is begonnen. Op de keukentafel werden de zaadjes door middel van een theelepeltje ingepakt in zakjes. Na hun huwelijk d.d. 1945 en de beëindiging van de oorlog zijn zij gaan wonen aan de Ringdijk.

Daar werd een doorstart gemaakt om het bedrijf verder op te bouwen. In 1968 hebben zij zich gevestigd aan de Rotterdamseweg om hun bedrijfje verder uit te breiden met een proeftuin en kantoorruimte. In de jaren tachtig is het bedrijf verhuisd naar de Langeweg te H.I.-Ambacht waar inmiddels 3 zoons het bedrijf hebben uitgebreid tot het alom bekende Florensis. Florensis behoort inmiddels tot het grootste bedrijf van de wereld op het gebied van 1-jarige planten en stekgoed.
 
Fotobijschrift: De burgemeester, mevrouw Hamer en haar zoon de heer W.A. (Wim-Arie) Hamer.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.